A brexit után Budapest lesz a vállalkozók elsőszámú városa?

HungaryFirst küldte be 2019. 03. 17., v - 07:17 időpontban

Az elmúlt években London és Berlin voltak a globális piacot meghódítani kívánó cégek legfontosabb bázisai. A Startups.co.uk új kutatása szerint 80 európai helyszín közül most Budapest került a vállalkozói célhelyszínek első helyére, a brexit után így Budapestre érdemes leginkább a cégeket áthelyezni - írta a Mandiner.

A magyar fővárosban felpezsdült a startup ökoszisztéma az elmúlt években. Számos, az új vállalkozásokat segítő szolgáltató költözött Budapestre a közelmúltban, ilyenek a startupokat támogató magánvállalkozások, az inkubátor cégek vagy az angyal befektetők a lap szerint. Ma már hatalmas kockázati tőke mozog a magyar fővárosban és nemzetközi befektetők keresik a feltörekvő techcégeket.

A lap információi szerint ilyen techcég a Londonban alapított, majd Budapestre áttelepülő SuperSize Digital is, ami egy internetes marketinggel foglalkozó startup. Alapítója, Steven Tasker nemzetközi tanulmányait végezte Budapesten 2010-ben és annyira megszerette a magyar fővárost, hogy itt is tervezte létrehozni első startupját. Azonban 2010-2011 körül startup kultúrának nyoma sem volt itthon, ezért Angliában alapította meg cégét annak ellenére, hogy szíve akkor is Budapesthez húzta őt.

***

Budapest startup ökoszisztémáját alacsony társasági adóval és adókedvezménnyel pezsdítette fel a magyar kormány. A Forbes szerint fontos előnye Budapestnek, hogy európai viszonylatban nálunk a legalacsonyabb a társasági adókulcs, mindössze kilenc százalék.

 

A brexit után Budapest lesz a vállalkozók elsőszámú városa?

 

Teljes cikk: Mandiner

Új hozzászólás