Reform a neve az új magyar tervezésű busznak

HungaryFirst küldte be 2019. 04. 12., p - 19:24 időpontban

Történelmi pillanat, új magyar ­autóbuszgyártó születik: a debreceni ITK leányvállalata ma adta át hivatalosan ötven Mercedes-Benz Conectóját a Volán-társaságok járműbeszerző cégének. Az ITK a prototípusok bemutatása után bizonyította, hogy képes a sorozatgyártásra, és a jövőben számolni kell vele mint hazai előállítóval.

Ma adta át az Inter Traction Electrics Kft. a Debrecenben készre szerelt ötven Mercedes-Benz Conecto Next Generation városi szóló autóbuszból álló flotta utolsó darabjait a Volán Buszpark Kft. képviselőinek. Az ITK Holding leányvállalata ezzel megmutatta, hogy képes az előre megállapodott időben, mennyiségben és minőségben teljesíteni a vállalásait. Ezt azért érdemes hangsúlyozni, mert ez több hazai vállalkozásnak nem sikerült az elmúlt években, évtizedben.

Reform a neve az új magyar tervezésű busznak
Az elismerés jele, hogy a modell az orrán viselheti a Mercedes-csillagot, fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Az ITK Holding korábban városi és elővárosi buszok prototípusait mutatta be. Azok a járművek Mercedes-Benz Reform néven futnak. Sokakban felmerült a kérdés, hogy vajon mennyiben Mercedes és mennyiben magyar konstrukció az, ami kigördül az üzemből. Iparági források úgy tájékoztatták lapunkat, hogy a Reform buszokat magyar mérnökök tervezték különféle beszállítók alkatrészeiből. Ezek között van a Mercedes-Benz, amely önjáró alvázat biztosít több méretben és kiszerelésben. Az autóbuszok többnyire – ellentétben a ma gyártott személyautókkal – különálló alvázra épülnek. Az alváz tartalmazza a motort, az erőátviteli berendezéseket, a futóművet, a féket és a kormányművet.

A Reform márkájú buszokon ehhez hozzátartoznak még a Mercedes-Benznél megszokott járműbiztonsági és menetstabilizációs rendszerek, mint például a vezető éberségét figyelő, a sávelhagyásra figyelmeztető vagy a vészfékező automatikák. Az alvázra Debrecenben épül rá a karosszéria, az ablaküvegek, a padló, a belső borítások, az ülések, a kapaszkodók, a csomagtartók, a fűtés-hűtés, a világítás, az utastájékoztatás, az önműködő ajtók, összesen több száz tétel. A sofőrsegéd elektronikák mellett legalább ugyanannyi informatikai eszközt fejlesztettek ki az utastájékoztatás érdekében, valamint fedélzeti diagnosztikai és kontroll­eszközöket, amelyek üzemelési, működési adatokat szolgáltatva teszik lehetővé a járművek távoli ellenőrzését.

Ugyanakkor fontos, hogy a modell az orrán viseli a Mercedes-csillagot, ezzel a gyártó a saját gyártmányaival egyenértékűnek ismeri el a magyar változatot. Az első körben évente 300 busz gyártását tűzték ki maguk elé az ITK-nál, amelynek többségi tulajdonosa tavaly óta a Mol. 

A hazai autóbuszgyártás jelenleg nem túl sok szereplős. A Kravtex 2010 óta évente 100-120 buszt adott át, majd 2016-ban 140-et, 2017-ben 245-öt. 2018-ra közel 260 darab a várható értékesítés, és 2019-re akár a 300-at is elérhetik. Az Ikarus Egyedi tönkrement a BKV-nak szánt csuklós buszok legyártása során. A székesfehérvári Ikarus Volvo-alapokra épített, katonai, katasztrófavédelmi célú járműveket gyárt. A kínai BYD komáromi üzeméből egyetlen elektromos járművet értékesítettek hazánkban.

 

Magyar Nemzet nyomán

Új hozzászólás