Muhari Eszter arany-, Büki Lili pedig bronzérmet nyert a toruni világbajnokság kadet női párbajtőr versenyében

HungaryFirst küldte be 2019. 04. 14., v - 16:37 időpontban

Muhari Eszter arany-, Büki Lili pedig bronzérmet nyert a toruni korosztályos világbajnokság kadet női párbajtőr versenyében. A férfiaknál Keszthelyi Zsombor lett hetedik. Ezzel a magyar küldöttség 3 arany- és 1 bronzéremmel várhatja a mai zárónapot!

Muhari Eszter arany-, Büki Lili pedig bronzérmet nyert a toruni világbajnokság kadet női párbajtőr versenyében
Muhari Eszter a világ bajnoka (Fotó: hunfencing.hu)

Muhari Eszter, újdonsült kadet világbajnokunk nyilatkozata:

“Ez nagyon durva volt! Mármint a döntő… Talán még sosem akartam ennyire jól szerepelni, mint most, és sikerült… Nyertem öt kadet Európa-bajnoki aranyérmet, de ez a harmadik korosztályos világbajnokságom, és eddig azokon semmi nem jött össze. Hát most igen! Tulajdonképpen egész nap jól ment a vívás, a döntőben sem estem pánikba, amikor hátrányba kerültem. A szezon során már többször fordítottam hátrányból, most sikerült. Nagyon boldog vagyok, de ünneplés csak a holnapi csapatverseny után! A lányokkal ott is komoly terveink vannak! És természetesen a legnagyobb köszönet a szüleimnek, László István és Peterdi András mestereknek, a válogatott edzőknek, a Leon Paul-nak a támogatásért, meg persze a szövetségnek, és a Honvédnak!”

Büki Lili, kadet világbajnoki bronzérmes: “Elképesztően örülök Eszti aranyérmének, mert így én is sokkal jobban tudom értékelni a bronzomat. Úgy jártam, hogy megint vele kerültem össze, és kikaptam… Persze, ami addig történt, annak okán tényleg boldog vagyok. Többször is hátrányból fordítottam, nehéz meccseim voltak, de sikerült megoldanom. Jöhet a csapatverseny!”

László István, Eszti mestere: “Igazából azért vagyok végtelenül boldog, mert tudom, mennyire fontos volt Eszternek ez a világbajnokság. Úgy éreztem a verseny előtt, hogy mind az öt Európa-bajnoki aranyát odaadta volna ezért az első helyért. Hát nem kell odaadnia, nagyon büszke vagyok rá! Hiszem, hogy még nagyon sok feladat áll előttünk, először természetesen a holnapi csapatverseny!”

Plásztán Attila, Lili mestere: “Nagyszerűen vívott Lili, miként végig az egész szezonban! Gratulálok Esztinek és mesterének, Pistinek, valamint köszönöm kollégám, Partali Csaba válogatott edző munkáját. Kimagasló kadet szezont futottak a lányok, jöhetnek a komolyabb feladatok! Lilire visszatérve: hol ésszel, hol kézzel, hol szívvel, de rendre megfordította nehéz asszóit a direkt kieséses táblán, nagyon büszke vagyok rá!”

 

Forrás: hunfencing, fotó: Bizzi Team

Új hozzászólás