Júniustól Oroszország nem importál gázt és kőolajat Ukrajnának

HungaryFirst küldte be 2019. 04. 18., cs - 19:20 időpontban

Oroszország június elsejétől leállítja és külön engedélyhez köti a szén, a kőolaj, az olajipari termékek és származékok, illetve a földgáz exportját Ukrajnába, válaszul az ellene Kijev által bevezetett legújabb szankciókra 0 jelentette be Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök.

Moszkva emellett megtiltja az ukrán gép-, könnyű- és fémfeldolgozó-ipari termékek importját. Ennek a behozatalnak az értéke tavaly megközelítette a 250 millió dollárt. “Kénytelenek vagyunk megvédeni érdekeinket. Ezzel kapcsolatban kormányrendeletet írtam alá” – mondta Medvegyev.

“Véglegesítjük azon áruk listáját, amelyeket ez év június elsejétől kizárólag külön engedély alapján lehet majd kivinni Ukrajnába – közölte az államfő, hozzátéve, hogy ezek közé tartoznak a tüzelőanyagok is. A múlt héten az ukrán kormány újabb szankciókat fogadott el Oroszország ellen.

A kijevi kabinet egyebek között megtiltotta a befőttesüvegek, az üvegpalackok, a formalin és más árucikkek behozatalát. A orosz szankciók kiterjesztését Medvegyev három nappal az ukrán elnökválasztás második fordulója, és egy nappal a jelöltek tervezett vitája előtt jelentette be.

 

MTI; Kiszonet

Új hozzászólás