Gál Kristóf: "Állítólag nettó 230 ezer Ft körül van az átlag kereset ma Magyarországon"

HungaryFirst küldte be 2019. 05. 01., sze - 14:55 időpontban

Állítólag nettó 230 ezer Ft körül van az átlag kereset ma Magyarországon. A Klikkmarketingnél a legkevesebbet kereső munkatárs is lényegesen többet keres ennél. Tisztán, bejelentve, borítékozás, trükközés, túlóráztatás és hasonlók nélkül. Senki nem KATÁ-s vállalkozóként dolgozik, eljátszva, hogy ő alvállalkozó (ami ugyanúgy adócsalás, hiába mondogatja magának bárki azt, hogy nem az), hanem munkabérként kapja mindenki a fizetését - ahogy kell.

A Klikkmarketing egy magyar kisvállalkozás, állami megrendelések, pályázatok, multi ügyfelek, kapcsolatrendszeri előnyök, és a többi nélkül. A totál nulláról indulva, szépen lassan építkezve és fejlődve, sok-sok türelemmel, gondosan kiválasztott munkatársakkal és ügyfelekkel.

Igen, jómagam (a vállalkozó) évi tízmilliókat (!!) "bukok" azzal, hogy teljesen tisztán, és "határeset" megoldások nélkül csinálok mindent. De ez csak egy torzult (majdnem azt írtam, hogy beteg) világban számít "bukásnak", ahol az a "normális", ha ott csalok, ahol tudok - közben meg megmagyarázom magamnak, hogy ez teljesen oké. Persze közben azokat, akik ezt nagyobban csinálják (százmilliókkal vagy milliárdokkal), azokat szidom, pedig igazából mindenki ugyanazt csinálja: a számára elérhető legnagyobb mértékben csal.

Szerintem mindenkinek joga van eldönteni, hogy adott adózási és egyéb körülmények között szeretne-e vállalkozni. Ennek két kimenetele lehet: valaki vállalkozik, és akkor elfogadja a játékszabályokat, vagy nem vállalkozik, és kész. De a vállalkozom, viszont be nem tartom a szabályokat, és feljogosítom magam rá, hogy csaljak - az szerintem nem pálya.

NEM KÖTELEZŐ VÁLLALKOZNI.

Nem azt mondom, hogy könnyű, hanem azt, hogy megéri. Azt szeretném ezzel a poszttal elérni, hogy minden magyar vállalkozó megértse azt, hogy amennyiben ez számára sci-fi, és lehetetlennek tartja, hogy ezt ő elérje, mert olyan magasak a járulékok, olyan árérzékenyek a vevők, blablabla... szóval aki ezt gondolja, az értse meg, hogy

EZ NEM IGAZ.

Nem igaz az, hogy azért nem megy jól a szekér, mert magasak a járulékok, és mert a vevők olcsójánosok - hanem azért, mert valamit nem csinálsz jól. Divatos (és jó marketing, vagy inkább manipulatív fogás) azt mondani erre, hogy "persze ez nem a te hibád".

De basszus, kinek a hibája akkor? Nem azt mondom, hogy marcangold magad halálra, hogy milyen béna vagy - mert ez butaság, ennek semmi értelme, és nem is igaz. De az is egy totális tévút, hogy azt mondod, hogy nem te tehetsz róla. Persze, hogy te tehetsz róla! És biztosan csak te tehetsz azért, hogy másképp legyen.

Szóval nem csak az a valóság létezik, ahol a tiszta játék, és a jókedvű vállalkozás lehetetlen dolgok. Régesrég én is azt hittem, hogy ezek lehetetlen dolgok.

De van egy olyan valóság is, ahol ezek a dolgok lehetségesek - legfeljebb még nem jöttél rá, hogy számodra hogyan lehetségesek. Köszönöm a munkatársaimnak, hogy vannak. Köszönöm az ügyfeleinknek, hogy vannak.

Köszönöm a családomnak, hogy vannak. Köszönöm magamnak, hogy kitartó vagyok. Valódi vállalkozást, valódi jól létet! 

 

Gál Kristóf

Borítókép: Gál Kristóf Facebook oldala.

Új hozzászólás