Az atomalkut felrúgó USA megfenyegette Iránt, hogy következményekre számíthat, amennyiben nem tartja be az atomalkut...

HungaryFirst küldte be 2019. 05. 09., cs - 11:55 időpontban

Komoly következményei lesznek annak, ha Teherán nem tartja be az atomalkut, figyelmeztették az egyezségben részt vevő nyugati államok az iszlám köztársaságot. Az Egyesült Királyság, Franciaország és Németország külügyminisztere hangsúlyozta: továbbra is az egyezmény oldalán állnak, amennyiben Irán betartja azt. Az Egyesült Államok külügyminsztere így fogalmazott:

Látta a jelentést, véleménye szerint a benne látható kétértelműség szándékos. Éppen ezért meg kell várni, mit lép Irán. Nem egy nyilatkozatot tettek már, amiben olyan tettekkel fenyegettek, amire a világ ugrani fog.

- fogalmazott Mike Pompeo. A brit diplomácia vezetője szerint Irán legutóbbi lépése "nem üdvözlendő", és a vállaltak betartására szólította fel az ország kormányát.

A szankciókat az atomprogram korlátozásárét cserébe enyhítették. Ha Irán nem tartja be, amit vállalt atomügyben, annak meglesznek a következményei.

- nyilatkozta Jeremy Hunt. A német külügyminiszter szerint az, hogy az egyezmény betartassék, kulcsfontosságú Európa biztonsága szempontjából. Álláspontunk még mindig ugyanaz: megőrizni az egyezményt, egyben meggátolni Irán abban, hogy atomfegyvert fejlesszen.

- közölte Heiko Maas német külügyminiszter. Az iráni elnök közlése szerint Teherán azt várja attól az öt nagyhatalomtól, amely az Egyesült Államokkal ellentétben nem mondta fel a megállapodást, hogy 60 napon belül intézkedjenek kötelezettségeik betartásáról és teljesítéséről.

 

 

Az atomalkut felrúgó USA megfenyegette Iránt, hogy következményekre számíthat, amennyiben nem tartja be az atomalkut...

 

VilagHelyzete

Új hozzászólás