Danko köszönetet mondott Putyinnak Szlovákia felszabadításáért

HungaryFirst küldte be 2019. 05. 09., cs - 18:43 időpontban

Andrej Danko, a parlament elnöke a második világháború végéről megemlékező, moszkvai katonai parádén találkozott a legfelsőbb oroszországi vezetéssel, Vlagyimir Putyin elnököt is beleértve.

Danko rajta kívül beszélt Dmitrij Medvegyev miniszterelnökkel, Valentyina Matvijenkóval, az orosz Szövetségi Tanács elnökével, illetve Szergej Lavrov külügyminiszterrel is.

A Szlovák Köztársaság és a szlovák állampolgárok nevében köszönetet mondtam Putyin elnöknek azért, hogy a nagyszüleik és a szüleik felszabadítottak minket. Köszönetet mondtam neki mindazért is, amit a különféle problémák megoldásáért folytatott párbeszéd érdekében tesz.

– jelentette ki sajtótájékoztatóján Danko, aki az uniós tagállamok házelnökei közül egyedüliként vett részt a Vörös téren rendezett katonai parádén. Hozzátette: azt, hogy Szlovákia képviseltette magát a győzelem napi ünnepségen, a legfőbb politikai vezetők mellett a gazdasági szféra, például a Gazprom képviselői is észrevették.

Bízom benne, hogy ez előnyünkre válik majd júniusban, a vállalkozói küldöttség látogatásán is.

– tette hozzá. Danko elmondása szerint tréfálkozott is Putyinnal. Azt mondta neki, hogy ellátogathatna Szlovákiába, ha Oroszország bejut a döntőbe a jégkorong-világbajnokságon. A szlovák házelnök szerint Lavrov rövidesen valóban Szlovákiába látogat, és talán a szlovák nemzeti felkelésről való augusztusi megemlékezésen is részt vesz majd. Danko június végén mintegy tíz szlovák vállalkozóval tervez Oroszországba látogatni.

A vállalkozók bemutatkozhatnak majd az orosz ipari és kereskedelmi minisztériumban, ezt követően pedig meglátogatnak egy konkrét régiót, hogy felmérjék a beruházási lehetőségeket. Danko szerdán részletesebben is beszélt a látogatásról. Elmondása szerint főleg az üvegiparról, a gépészetről, illetve az autógyártásról és az ehhez kötődő alvállalkozásokról lesz szó.

 

ma7.sk

Új hozzászólás