A floridai tanárok mostantól vihetnek lőfegyvert az osztályterembe

HungaryFirst küldte be 2019. 05. 09., cs - 11:41 időpontban

A floridai tanárok mostantól lőfegyvert vihetnek be legálisan magukkal az osztályterembe, hogy meg tudják védeni magukat és a gyerekeket egy esetleges támadás vagy iskolai lövöldözés során!

A Rick DeSantis által benyújtott törvényt a tavalyi 17 halálos áldozattal járó gyilkosság és támadás inspirálta, amely a Parkland iskolában történt.

A tanároknak 144 órás rendőrségi tréningen és mellette pszichológiai felkészítésen is részt kell venniük, hogy fegyvert viselhessenek.

Az új törvény a már amúgy is meglévő "guardian" (őrző) programot terjesztené ki, amit a Marjorie Stoneman Douglas High School-ban végrehajtott támadás után vezettek be. Ez engedélyezte azon tanárok számára a fegyverviselést, akik az ilyen Campusokban edzőként, tanácsadóként.. stb dolgoztak, de azt nem engedélyezte, hogy fegyverüket az osztályterembe is bevigyék. Mostantól ezt is lehetővé teszi majd a törvény.

Igazából maga a helyzet is szomorú, hogy egy elviekben civilizált (vagy annak mondott) világban sok iskolában már eddig is külön rendőrségnek kellett állomásozni a rendbontások miatt. Az pláne kiábrándító, hogy egy tanárnak egyáltalán fegyverrel kell rendelkezni, miközben az osztályban órát tart és az 'élet nagy dolgaira' tanítja a diákokat.

 

Fordítás és megjegyzés: SBG Buddha, Vilaghelyzete

Forrás: rt.com

A borítókép illusztráció, forrása: reuters/Noam Maskovitz

Új hozzászólás