Hét érmet szereztek a magyarok az Úszó BL első budapesti napján

HungaryFirst küldte be 2019. 05. 12., v - 08:28 időpontban

A FINA legújabb elitsorozata, a Champions Swim Series Budapestre, a Duna Arénába látogatott. A széria egyetlen európai versenyének nyitónapja remek küzdelmeket, valamint hét magyar érmet hozott, köztük Késely Ajna és Milák Kristóf révén két aranyat.

Szinte teljesen megtelt a Duna Aréna a FINA elit úszósorozatára, hasonló hangulatot teremtve, mint két évvel ezelőtt a világbajnokságon. Nem véletlen, ugyanis az úszósport abszolút krémje érkezett Budapestre, hogy a versenyzők két nap alatt, összesen 30 számban megmérkőzzenek egymással a FINA Champions Swim Series második állomásán.

Nagy különbség a megszokotthoz képest, hogy itt nincsenek előfutamok, és összesen négyen úsznak egy számban.

Ezt a sorozatot a FINA ebben az évben indította el és három fordulót rendeznek. Az első, kínai versenyen Hosszú Katinka összesen négy érmet (3 arany, 1 bronz) szerzett, így összesítésben második helyen állt az éremtáblázaton a svéd klasszis, Sarah Sjöström mögött.

Ezúttal rajta kívül kilenc magyar ugrik medencébe a hétvégén, elsőként Késely Ajna, akit óriási üdvrivalgás fogadott a viadal nyitószáma, a 400 méteres női gyorsúszás előtt. A 17 éves lány szinte végig vezetett, az Aréna pedig kis híján felrobbant, amikor elsőként célba csapott 4.05.92-vel.

 

Teljes cikk: origo.hu

Borítókép: Csudai Sándor, Origo

Új hozzászólás