Orbán Viktor Budapesten tanácskozott Li Csan-su-val, a Kínai Népköztársaság Országos Népi Gyűlésének elnökével

HungaryFirst küldte be 2019. 05. 24., p - 09:38 időpontban

Orbán Viktor miniszterelnök Budapesten tanácskozott Li Csan-su-val, a Kínai Népköztársaság Országos Népi Gyűlése Állandó Bizottságának elnökével. Orbán Viktor nagy megtiszteltetésnek nevezte, hogy fogadhatta a kínai házelnököt. Külön megköszönte, hogy abban az évben érkezett, amikor a magyar-kínai diplomáciai kapcsolat 70. évfordulóját ünneplik. A miniszterelnök felidézte a közelmúltban Kínában tett látogatását, és azt mondta, a kapcsolat intenzitása jól mutatja, milyen szoros a két nép közötti barátság.

Kiemelte: nagy tisztelettel tekint a Magyarországon működő kínai vállalatokra, amelyek komoly hozzájárulást jelentenek a magyar gazdasági teljesítményhez. Kína erőfeszítéseit a nemzetközi politikában is sokra értékelik – tette hozzá. Orbán Viktor azt is elmondta, híve a kínai elnök nagy stratégiai tervének, a selyemút újraélesztésének, ezen terv megvalósításához sok sikert kívánt.

Li Csan-su azt hangsúlyozta, nagyra tartja Magyarország keleti nyitás politikáját, amely jelentősen előmozdítja a két ország közötti együttműködést. Hozzátette, a kínai-magyar kapcsolatok ugrásszerű fejlődést értek el az elmúlt években. Orbán Viktor kínai látogatásakor pedig új szintre emelték a két ország közötti együttműködést – mondta.

Kínai Népköztársaság Országos Népi Gyűlése Állandó Bizottságának elnöke azt mondta: örömmel látta, hogy Orbán Viktor vezetésével Magyarországon a társadalom rendezett, a lakosság életszínvonala javult.

 

MTI nyomán

Borítókép: Szecsődi Balázs/MTI

Új hozzászólás