„Torkig vagyunk Bukaresttel!” – Csomortányi István szerint a kormány tönkreteszi Erdélyt

HungaryFirst küldte be 2019. 08. 11., v - 12:31 időpontban

Csomortányi István, az Erdélyi Magyar Néppárt elnöke szerint a költségvetés-módosítás a katasztrofális kormányzás következményei okán és a közelgő választások miatt következő pénzosztás előkészítése érdekében történt.

„Jól mutatja a katasztrofális román kormányzás következményeit az a – vélhetőleg még így is kozmetikázott – adat, mely szerint 2019 első felében már több mint 8 milliárd eurónyi hitelt vett fel a Dăncilă-kormány. Csak az arányok kedvéért: ez a tavalyi évben felvett hitelmennyiség teljes összege” – fogalmazott csütörtöki nagyváradi sajtótájékoztatóján az EMNP elnöke.

A néppárt a Krónika, erdélyi laphoz eljuttatott közleménye szerint Csomortányi úgy fogalmazott, tovább súlyosbítja a helyzetet, hogy téves sarokszámok alapján fogadták el az év elején Románia költségvetését, így hiába számoltak 5,5%-os növekedéssel, az az első félévben nem haladta meg a 3,5-3,8%-ot.

Dacára annak, hogy az első félévben nem valósultak meg a tervezett bevételek, év végéig mégis változatlan bevételi teljesítménnyel számolnak. Ehhez azonban nem áll rendelkezésre a szükséges gazdasági növekedés. Ezt a román kormány az adók növelésével próbálja meg pótolni, így nem vitás, hogy tovább fogják vegzálni a vállalkozókat...

– mondta Csomortányi István.

A Néppárt elnöke hozzátette: a költségvetés-kiigazítás két legnagyobb vesztese az oktatásért és az európai uniós forrásokért felelős minisztériumok.

 

Eredeti írás: Krónika.ro

Új hozzászólás