A bihácsiak rettegnek, félnek otthonaikban

HungaryFirst küldte be 2019. 09. 21., szo - 12:19 időpontban

Csütörtökön újabb gyilkosság történt a bosnyák városban, szíriai és pakisztáni bevándorlók között tört ki tömegverekedés. Egy 19 éves férfi meghalt. A bihácsi befogadótábor már megtelt, több százan a városban élnek az utcákon és elhagyott épületekben. Azóta vált kritikussá a helyzet ismét a Balkánon, hogy a nyár közepén ugrásszerűen megnőtt a bevándorlók száma a török–görög határon – közölte az M1 Híradója.

Az M1 stábja pénteken az egyik bosnyák migránstáborban járt, ahol újabb gyilkosság történt. Bihácsnál szíriai és pakisztáni bevándorlók verekedtek össze, és egy 19 éves férfit agyonszúrtak. A Híradónak a környékbeliek azt mondták, hogy félnek a migránsoktól.

Bihácson folyamatosan keresik a megoldást a helyzetre, szombat délután már a sokadik lakossági fórumot tartják a rendőrség és a helyi hatóságok részvételével.

 

 

Az illegális bevándorlók évekkel ezelőtt foglalták el az üresen álló házakat. Az egyenruhások fegyvereket és lőszereket is találtak.

A Törökország és az Európai Unió között 2016 tavaszán létrejött migrációs egyezmény óta nem volt példa olyan tömeges mértékű bevándorlásra, mint a héten. Kedden, egy nap alatt 791 illegális bevándorló érkezett a görög szigetekre, szerdán majdnem ötszáz új érkezőt jelentettek. Mivel a befogadótáborok továbbra is túlzsúfoltak, szakértők szerint a görög hatóságok várhatóan ismét átviszik majd a táborlakók egy részét a szárazföldre, akik így elindulhatnak az Európai Unió belseje felé.

 

MTI nyomán

Új hozzászólás