A felvidéki magyarság nem jut be a parlamentbe?

HungaryFirst küldte be 2019. 10. 11., p - 17:08 időpontban

Nem tetszik nekem, hogy a parlamenti választás vészesen közelgő napja ellenére még mindig nincs konkrét előszele annak, hogy a felvidéki magyarság parlamentbe jutása biztosnak legyen elkönyvelhető. Bár az egyes politikai szubjektumok próbálnak közeledni egymás irányába, valamilyen közös akcióterv vízióját felvállalva, mégis úgy érezheti az egyszerű magyar választópolgár, hogy konkrét, lényegre törő elképzelés még senkinek a fejéből nem pattant ki. Inkább az időhúzás az, amelyben ha úgy tetszik, „példaértékű” tevékenységet fejt ki a politikum.

Nem tetszik nekem, hogy az elmúlt 30 esztendő politikai érdekképviselete ilyen irányba sodorta az eseményeket. Az emberek közül jó néhányan már a magyar jelöltek neve mellé X-et sem hajlandóak tenni, mert úgy érzik, hogy politikusaik nem hozták meg számukra az ígért jólétet. Valljuk be, ebben van valami…

***

Nem tetszik nekem, hogy európai büszke állampolgárként még mindig nem kezelnek bennünket a többségi nemzet tagjai egyenlő partnerként. Sajnos, eddigi érdekképviseletünknek ezt sem sikerült elérnie.

***

Nem tetszik nekem, hogy a politikai önreflexiónak még csak a halvány jelei sem mutatkoznak. Akik eddigi politikai pályafutásuk alatt hibákat vétettek, még mindig abban a pozícióban tetszelegnek, ahová azért kerültek, hogy a közjó érdekében ne csak megoldási alternatívákat vázoljanak fel, hanem azt konkrétan a gyakorlatban is véghezvigyék.

 

felvidek.ma nyomán

Új hozzászólás