Több mint tízezer tanár kap 500 ezer forint támogatást

Kovácsi Sándor írta 2020. 08. 26., sze - 19:44 időpontban

Több mint tízezer pedagógus részesül bruttó 500 ezer forintos egyszeri juttatásban – jelentette be Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere az Életközelben című műsor legújabb részében. A minisztérium hivatalos Facebook-oldalán látható videóban elhangzik, hogy a kormány úgy döntött, 400 hátrányos helyzetű településen dolgozó 10 500 pedagógus és az oktatást segítő kolléga részesül ebben a juttatásban a hátrányos helyzetben levő diákjaik felzárkóztatásáért.

Június 2-ától, a járványhelyzet javulásával lehetővé vált ugyan egyéni vagy kiscsoportos foglalkozások megszervezése az iskolákban, hogy a gyerekek szükség esetén pótolni tudják a lemaradást, azonban a tanulók egy része, a leghátrányosabb településeken élők, nem tudták kellően elsajátítani a tananyagot.

A kormány több mint 6 milliárdos programjának pontosan az a célja, hogy ezek a hátrányos helyzetben élő gyerekek így be tudják hozni a lemaradást, minél kevesebb tanuló hagyja el az iskolát végzettség nélkül, csökkentsék a diákok lemorzsolódását, és egyben támogassák a pedagógusok helyben és pályán maradását.

Az érintett települések állami fenntartású iskoláiban dolgozó 10 500 pedagógus és az oktatást segítő kollégáik ezért – a 2021. január 31-ig tartó – felzárkóztató munkájukért kapják a bruttó 500 ezer forintos egyszeri juttatást.

A miniszter nagyon sikeres évet kívánt az ország valamennyi pedagógusának, a diákoknak pedig azt, hogy gazdagodjanak ismeretekben is és lélekben is. Hosszan beszélt a koronavírus-járványról és a várható intézkedésekről.

Rendkívül dinamikusan emelkedik a fertőzés a világ legtöbb részén” – mondta. „Az előzetes becslések szerint a világjárvány 60 millió embert érintett volna, ugyanakkor viszont a várható szám most már 120 millió. Nemcsak világszerte figyelhetjük meg a fertőzöttek számának az emelkedését, hanem a közvetlen környezetünkben is. Ami rendkívüli veszélyt jelent Magyarországra, mert az idelátogatók magukkal hozzák a vírust. Készültségi állapotban kell maradni...

– tette hozzá, ami azt jelenti, hogy folyamatosan figyelemmel követik a járvánnyal kapcsolatos összes körülményt, és ennek megfelelően, rendkívül gyorsan meghozza a kormány a megfelelő intézkedéseket. Az oltóanyaggal kapcsolatban elmondta: biztató klinikai vizsgálatok, kutatások indultak el, aminek várjuk az eredményét, és abban az esetben, hogy ha az oltás hatásos lesz és az emberi szervezetre semmilyen káros hatása nincs, illetve még késői szövődményeket sem okoz, Magyarországon csak akkor kerül majd forgalomba.

 

Origo nyomán

Új hozzászólás