Álkeresztény e aki hitet és reményt ad a világnak?

Pók Katalin írta 2020. 10. 01., cs - 11:03 időpontban

Igen, eddig is tudtunk Azbej Tristan tevékenységéről, aki az Üldözött Keresztények Megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkár. Feltűnt a minap a Pesti TV Politikai Hobbista műsorában, de vajon tudnak e róla azok, akik csak baloldali csatornákat, rádióállomást és újságokat olvasnak? Biztosak lehetünk benne, hogy nem. Mély hallgatás övezi, hogy Magyarország elsőként a világban hozott létre egy üldözött keresztényeket segítő programot. Egyedüliként létezik ilyen a világban, illetve az utóbbi időben magyar mintára, az USA is beszállt a programba és a keletiek közül természetesen Lengyelország. Ha semmi jelentőset nem alkotott volna a kormány, már ezzel beírta nevét a világtörténelembe, olyan érdemeket szerzett, ami egyedülálló. Mit jelent ez a világnak?

Ezzel Magyarország, hitet és reményt ad a világnak, annak a földnek mely ateizmusba süllyedt, és az aberrációk világát ünnepli. Reményt ad Közel-Keleten, Afrikában, ahol valóságos népirtás zajlik, a keresztényeket megfélemlítik, legyilkolják, börtönbe vetik, házaikat, iskoláikat, templomaikat lerombolják. Ahol ezeken a helyeken megjelenik a magyar segítség, szinte eufórikus örömmel fogadják, nemcsak az anyagi segítséget, hanem azt a tényt, hogy nincsenek egyedül. Óriási lelkierőt táplál ezzel országunk azokba az üldözött térségekbe, ahol ezekről a tényekről, legtöbbször hallgat a sajtó. Attól bezzeg hangos a világmédia, hogy Lengyelországban LMBTQ mentes övezetek vannak, és ez milyen embertelen. Nincsenek is egyébként ilyen övezetek, ennek kiírása csak egy performance volt, egy fricska az aberrált nyugati világ felé, de a legnagyobb tragédia maga az üldözés és genocídium ténye. Az államtitkár a műsorban megemlítette, az is előfordult, hogy mikor beszámolt a közel-keleti üldözésekről, akkor azt kérdezték tőle, „miért mentek oda?” Mármint a keresztények miért mentek Közel-Keletre!! Ez is jellemző az ateista Nyugaton, a teljes tájékozatlanság, az ismerethiány, hogy Közel-Kelet nélkül nincs kereszténység, merthogy ez a bölcsője. Ezért is válik nagyon fontossá a még megmaradt keresztények megvédése. 

Az afrikai keresztények boldogan fogadják a fehér embert, hogy gondol rájuk, tud róluk és szenvedéseikről, sőt még azt is megkérdezi, hogy „Miben segíthetünk?” Ugyan nem vagyunk gazdag ország, mint a nyugati féltekén lakók, de lehetőségeinkhez mérten, adunk lerombolt életük újraindításhoz. És főleg, hitet és reményt adunk, ez a legfontosabb az emberek lelki felépüléséhez. Ilyenképpen Magyarország lett a világ lelki tápláléka, ahonnan az együttérzés és segítség érkezik. De a brüsszeliták nem fogadják örömmel a hírt, sőt át is kell írni a bemutatkozó szöveget- mondta az államtitkár. Nem lehet mondani, hogy üldözött keresztények megsegítése, hanem az üldözött kisebbségek, ám felelősségre vonják amiatt, hogy hol marad a felsorolásból, az LMBTQ kisebbség. A brüsszeli felszólalók, ezt mindig beleveszik elsőként beszédeikbe, és csak titokban gratulálnak az államtitkárnak, ezzel Magyarországnak, hogy ők bátran kimondják, nekik nem kell ilyen köröket tenni a nemi kisebbségekre utalással, mint nekik a liberálisaik miatt. 

A hitet és a reményt, amit Magyarország ad a világnak, tehát nemcsak az üldözött keresztények kapják, hanem minden nemzet tagjai, akiknél már liberális diktatúra van, és nem merik kimondani, amit gondolnak, félnek megvallani keresztény hitüket és értékeiket. Gyakran kap titokban gratulációt az államtitkár, ahogy Szijjártó Péter is a pad alatt írt sms-eket, amiben elismerik a képviselők, hogy „ezt jól megmondtad”. Így nem véletlen, hogy mi állunk a nyugati média és Brüsszel célkeresztjében, ahol mi vagyunk az üldözött keresztények. Azt persze nem merik mondani, hogy keresztény értékeitek miatt támadunk, így marad a mondvacsinált jogállamisági vád. 

Pedig éppen a kereszténységünk miatt támadnak minket, mert a világban egyedüliként a jobboldali kormányunk létrehozta azt az Alkotmányt, ami a keresztény örökségünkre hivatkozik. Ez volt az első támadási pont, minden további ebből következik. Ahol Ursula von der Leyen kijelentheti, hogy embertelen, aki nem ismeri el az azonos neműek házassági jogait, az LMBTQ jogokat, a gendert, ott az üldözött keresztényeket védelmező Magyarország, maga is üldözött lesz. 

Jóllehet a kormány követhet el hibákat, de ez az irányvonal, amit képvisel a keresztények és értékek ügyében, felülír mindent. Ezzel olyan érdemeket szerez, amivel áldást hoz le a másik világból. Hiába tombol a baloldali ellenzék, hogy „álkeresztények”, ez hazugság, mert a tettek beszélnek. Ha álkeresztények lennének, nem viselnék azt a sok támadást, amit Brüsszel ránk mér, hanem megváltoztatnák pl. az Alkotmányt és beleírnák, hogy lehetséges a házasság az azonos neműek között, és nem segítenék szűkös kereteinkből az üldözött keresztényeket. „Gyümölcseiről ismeritek meg a fát”- mondja az Írás. Gyurcsány hiába olvas fel a Bibliából sorolva a kormány bűneit, amit a keresztény értékek ellen vét, hazugság az. A tettekre kell figyelnünk.

Ezek a tettek pedig hitet és reményt adnak az egész világnak.  

Pió atya a XX. század szentje, valószínű ezekre gondolt, amikor azt jövendölte:

“Magyarország egy olyan kalitka, amelyből egyszer még egy gyönyörű madár fog kirepülni. Sok szenvedés vár még rájuk, de egész Európában páratlan dicsőségben lesz részük.”

  

Pók Katalin

Hozzászólások

Új hozzászólás