Hobo mindent beleadott, mégis minden szar maradt...

Balassa Endre Bálint írta 2020. 12. 16., sze - 06:33 időpontban

Én beleadtam, amit tudtam, de a hazám – ami sokszor nem az én országom, de akkor is az én hazám – nem lett jobb, sőt, rosszabb lett mondta a hvg.hu-nak adott interjújában Földes László Hobo, aki hozzátette: a rendszerváltás után 30 évvel a gyűlölet, a rosszindulat és az irigység tízszerese annak, mint ami a 60-as, 70-es években volt. Szerinte ez nem a politikai rendszer függvénye, hanem „a nemzetnek van egy ilyen állapota.”

Szerinte nem igaz, amit a politikusok mondanak arról, hogy a magyarok összetartanak.

"Én például egy rohadt, büdös, kommunista, zsidó vagyok az egyik oldal szemében, mert nem állok be oda, a másik oldalról meg megkapom, hogy egy nacionalista mélymagyar vagyok, mert nem állok be oda. Ugyan már! Folyamatos rombolás megy itt politikai oldaltól függetlenül…"

Arról, hogy honnan jön a gyűlölet, azt mondta:

"Sokat játszom a határon túl, és amikor megyek erre-arra autóval, szoktam felvenni stoposokat. Ha áll valaki az országúton, nem kérdezem tőle, hogy magyar vagy román. Számtalan egyszerű, szegény román embert felvettem már. Ők pedig elmondták, hogy ott élnek, mert az őseik is ott éltek, kutya bajuk a másikkal, a magyarokkal, akik szintúgy ott élnek nagyon régen. Eszükbe nem jut gyűlölködni, a gyűlölet mindig felülről jön…"

 

HVG nyomán

Borítókép: Fazekas István/HVG

Új hozzászólás

Forrás neve
HVG