A torna Európa-bajnokságon bronzérmes lett a magyar női válogatott

Kovácsi Sándor írta 2020. 12. 20., v - 10:36 időpontban

A Bácskay Csenge, Böczögő Dorina, Kovács Zsófia, Makovits Mirtill, Székely Zója összeállítású magyar női tornászválogatott bronzérmet nyert a törökországi Mersinben zajló Európa-bajnokság csapatversenyében, szombaton. A csütörtöki selejtezőben Ukrajna, Románia, Magyarország volt az első három sorrendje, és ez a hatcsapatos fináléban sem változott, így megszületett a magyar női tornasport első Eb-érme csapatversenyben. A döntőben minden válogatott öt tagja közül szerenként három mutathatta be a gyakorlatát, és mindhárom eredmény számított.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint felemáskorláton mindhárom magyar jobban teljesített, mint a selejtezőben. Gerendán voltak hibák, majd talajon Makovits Mirtill a gyakorlata elején letette a tenyerét, ami pontlevonást jelentett. Ugrásban mindhárom magyar tornász kiválóan szerepelt, így a csapat 151,597 pontot gyűjtött és a dobogó harmadik fokára állhatott.

A torna Európa-bajnokságon bronzérmes lett a magyar női válogatott
A dobogó harmadik fokán a bronzérmes magyar csapat. (Fotó: MATSZ/UEG)

Pénteken a magyar juniorválogatott ugyancsak a harmadik helyen végzett a csapatversenyben. Az Európa-bajnokság vasárnap a juniorok és a felnőttek szerenkénti döntőivel zárul.

A koronavírus-járvány miatt a kontinensviadalon mindössze 16 ország versenyzői vesznek részt. A felnőttek mezőnyében 46, a junioroknál 42 tornász szerepel.

Eredmények, csapatverseny, döntő: Európa-bajnok: Ukrajna 154,663 pont, 2. Románia 154,496, 3. Magyarország 151,597.

 

m4sport nyomán

Új hozzászólás

Forrás neve
M4sport