Kovács Zsófia aranyérmet nyert a női torna Európa-bajnokságon

Kovácsi Sándor írta 2020. 12. 21., h - 10:31 időpontban

Kovács Zsófia aranyérmet nyert ugrásban és felemáskorláton is a törökországi Mersinben zajló női torna Európa-bajnokságon. Székely Zója egy felemáskorláton szerzett ezüstéremmel járult hozzá a magyar torna történelmi sikeréhez. A verseny honlapja szerint a Dunaferr SE sportolója már az első sorozat után az élen állt, és az első, 14,350 pontra értékelt gyakorlatát a folytatásban sem tudták felülmúlni a riválisai. Végül 14,050 ponttal lett első, Bácskay Csenge pedig a negyedik helyen végzett (13,650).

Az ugrás után Kovács felemáskorláton is nyert, és a Magyar Torna Szövetség beszámolója szerint ezzel ő lett a magyar torna első kétszeres női egyéni bajnoka. Az sem fordult elő korábban, hogy egyszerre két magyar tornásznő álljon Eb-dobogón. Székely Zója ezüstjével most ez valósult meg.

Kovács Zsófia az mersini Európa-bajnokságon Fotó: Serkan Avci/AFP
Kovács Zsófia az mersini Európa-bajnokságon
Fotó: Serkan Avci/AFP

A magyar válogatott tagjaként a szombati csapatversenyben bronzérmes Kovács Zsófia a második Európa-bajnoki érmét nyerte egyéniben, 2017-ben Kolozsváron összetettben lett második.

Magyar tornász legutóbb 2018-ban szerzett aranyérmet az Eb-n: Glasgow-ban Dévai Boglárka ugyancsak ugrásban végzett az első helyen.

 

MTI nyomán

Új hozzászólás