Horvát Lili filmjét 2021 elején mutatják be a tengerentúlon

Wertheim László írta 2020. 12. 27., v - 13:39 időpontban

Az USA-ban is bemutatják Horvát Lili Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmjét, ami a magyar Oscar-nevezés is egyben. A forgalmazói jogokat a Greenwich Entertainment vásárolta meg, az amerikai forgalmazó az Oscar-kampányra is jó hatással lehet.  – számolt be a Deadline, amit a magyar film.hu is szemlézett. A Greenwichhez kötődik az Oscar-díjas Free Solo- Mászókötél nélkül című dokumentumfilm is, akinek magyar származású alkotójáról, Elizabeth Chai Vasarhelyiről korábban a Forbes is beszámolt.

Horvát Lili filmjét 2021 elején mutatják be a tengerentúlon
Horvát Lili, a film rendezője és Stork Natasa, a film főszereplője a velencei premieren
Fotó: A film Facebook-oldala

Horvát Lili filmjét előrelárhatóan 2021 elején mutatják be a tengerentúlon valódi mozivásznakon és online vetítéseken is. A járvány miatt az Oscar-átadó 2021 áprilisára csúszik, a jelöltek szűkített kilences listáját február 9-én, a hivatalos öt jelöltet március 15-én jelentik be.

A Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre világpremierje a velencei filmfesztiválon volt, azóta Philadelphiában megkapta a zsűri nagydíját, Varsóban pedig a FIPRESCI-díjat. A hazai mozikban majdnem húszezren nézték meg, mielőtt a járványügyi korlátozások miatt bezártak a mozik.

 

Borítókép: YouTube

Új hozzászólás

Forrás neve
Forbes