Készülőben van "A Budapest Ostroma 1944-45" világháborús játék

Wertheim László írta 2021. 02. 17., sze - 05:50 időpontban

Nem is tudom, hogy a magyar Assassin’s Creed rajongók már mióta ácsingóznak egy Magyarországon játszódó történelmi epizódra. Még petíciót is indítottak annak érdekében, hogy felhívják magukra a Ubisoft figyelmét, de mindhiába, sőt, igen kevés az esély arra, hogy a jövőben bármikor is megvalósul egy AC: Revolution 1956.

Viszont van egy magyar fejlesztő, Artur, aki pár éve már szakadatlan dolgozik egy igazán izgalmasnak tűnő játékon, ami nagyobb figyelmet érdemelne – minimum akkorát, mint a teljesen reménytelen magyar szabadságharcos Assassin’s Creed kapott.

A Budapest Ostroma 1944-45 címen érkező akciójáték a főváros legembertpróbálóbb és legsötétebb időszakába repít minket.

A korabeli Budapest az Unreal Engine segítségével “épül újjá”, pontosabban omlik darabjaira, és meg kell mondjuk, Artur egészen gyönyörű munkát végzett/végez. Nem csupán teljesen korhű (a Blaha Lujza téren láthatjuk a később lerombolt Nemzeti Színházat), de gyönyörű is, amit láthatóan egészen alapos kutatómunka előzött meg.

Az első megosztott fejlesztési naplónak szánt videóban mindezt mozgás közben is láthatjuk, olyan alapos történelmi részletességgel megalkotott helyszínekkel együtt mint a Magyar Művelődés Háza (ma Erkel Színház), a néhai Tisza Kálmán tér (II János Pál pápa tér), vagy a Bezerédj utca.

Ha érdekel a Budapest Ostromának fejlesztése, akkor érdemes lehet követni a játék Facebook oldalát, ahol amellett, hogy naprakészek lehetünk, számos képet is megcsodálhatunk a 76-77 évvel ezelőtti fővárosról.

Ács Dániel készített egy megrázó erejű dokumentumfilmet a Nyilasok rémtetteiről, de játékban így még sosem találkozhattunk vele.

Online Videó
The name of the author/owner
Budapest Ostroma 1944-45 Játék.

Új hozzászólás

Forrás neve
Leet.hu