Anglia megtagadhatja az illegális migránsok letelepedési jogát

Kovácsi Sándor írta 2021. 03. 28., v - 10:14 időpontban

A brit belügyminiszter javaslatára az Egyesült Királyságban a jövőben megtagadhatják az illegális migránsoktól a letelepedés jogát az országban, annak ellenére is, hogy az illetők egyébként menedékjogra jogosultak. Priti Patel célja a javaslattal nem más, mint hogy elejét vegye az embercsempészetnek. Csupán a tavalyi év során 8.500 migráns jutott át a La Manche csatornán, átlépve az Egyesült Királyság határait. Ha a belügyminiszter elképzeléseivel a parlament a későbbiekben egyetért, úgy végleges jogszabály a brit menekültügy elmúlt ötven esztendőjének legnagyobb horderejű változásait hozhatja el.

„Menekültügyi koncepciónk magával vonja azt, hogy az országunkba illegálisan érkező migránsok ne részesülhessenek azokban a kedvezményekben, amelyekben a legális úton beérkezők részesülhetnek, egyszersmind biztosítja azt, hogy jóval kisebb legyen az esélye annak, hogy az országban maradhatnak.” – nyilatkozta a The Telegraphnak Priti Patel belügyminiszter, aki hozzátette, hogy a migránsok több mint hatvan százaléka olyan biztonságos országon keresztül érkezik az Egyesült Királyságba, mint például Franciaország.

Mégis, ezek az emberek automatikusan felvételt nyernek a brit bevándorlási rendszerbe, amely gyakorlaton Patel javaslata kétségkívül változtatni kíván.

A brit belügyminiszter javaslatára az Egyesült Királyságban a jövőben megtagadhatják az illegális migránsoktól a letelepedés jogát az országban, annak ellenére is, hogy az illetők egyébként menedékjogra jogosultak. Priti Patel célja a javaslattal nem más, mint hogy elejét vegye az embercsempészetnek. Csupán a tavalyi év során 8.500 migráns jutott át a La Manche csatornán, átlépve az Egyesült Királyság határait. Ha a belügyminiszter elképzeléseivel a parlament a későbbiekben egyetért, úgy végleges jogszabály a brit menekültügy elmúlt ötven esztendőjének legnagyobb horderejű változásait hozhatja el

Új hozzászólás