Lesz vakcinaútlevel, az EU megszavazta!

Kovácsi Sándor írta 2021. 04. 29., cs - 11:36 időpontban

Elfogadta az Európai Parlament az úgynevezett digitális zöld igazolványról, vagyis az európai vakcinaútlevélről szóló jogszabálytervezetet – adta hírül az Index, Ujhelyi Istvánra hivatkotva.

Az Indexnek eljuttatott közleményben a képviselő azt írja: leszavazta a többség azokat a módosítókat, amelyek az Európai Unió által jelenleg még nem engedélyezett vakcinák esetében is azok automatikus és kölcsönös elfogadására szólították volna fel a tagállamokat. 

Magyar EP-képviselőként és az Európai Parlament közlekedési és turisztikai szakbizottságának témafelelős alelnökeként azt a határozott álláspontot képviseltem a szavazáskor, hogy egyetlen uniós állampolgárt sem érhet hátrány az utazásai során azért, mert nem az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) által engedélyezett vakcinatípust kapott. – írja Ujhelyi István, hozzátéve, hogy a mostani parlamenti döntéssel az a bizottsági javaslat kapott végül megerősítést, amely a tagállamokra bízza, hogy melyik nem uniós vakcinát milyen módon ismernek el a vakcinaútlevél részeként. 

Új hozzászólás

Forrás neve
Imdex.hu