Dobrev Klára a DK miniszterelnök-jelöltje!

Szőnyi Balázs írta 2021. 05. 03., h - 16:26 időpontban

Nincs meglepetés, az európai parlamenti választásokat követően egyértelmű volt, hogy Dobrev Klárának jelentős szerepet szán a Demokratikus Koalíció. Azt már hónapok óta borítékolni lehetett, az elmúlt hetekben pedig már teljesen nyilvánvalóvá vált, hogy bármikor bejelenthetik mint miniszterelnök-jelöltet.

Vajon akik őt ennyire istenítik azok tisztában vannak a felmenőivel? Nagyapja a hírhedt kommunista főkáder, a Nagy Imre kivégzését követelő Apró Antal. Anyja, Apró Piroska már fiatalon az állambiztonságnak súgott egy német újságíróról, később olyan állásokban dolgozott, amelyek a hírszerzők terepei voltak, aztán a “modellváltás” háttérembere lett. Néhai apja, Petar Dobrev bolgár impexes, gyaníthatóan kém vagy hírszerző, korai halála miatt nem igazán futhatta ki magát. Nagybátyja, ifjabb Apró Antal ex-állambiztonsági tiszt, aki egy diplomata sikertelen beszervezéséből írta a szakdolgozatát. A modellváltás során biztonság-technikai cégeket alapított, lánya és fia is azok vezetésében kapott szerepet. 

A párhuzam félelmetes: amíg Dobrev Klára anyja, Apró Piroska a pufajkás-ügynök Horn Gyula kabinetfőnöke volt, lányának már csak a szerencsétlen kiállású szigorúan titkos tiszt, Medgyessy Péter jutott, neki dolgozott alig harmincévesen. Aztán jött el a férje, Gyurcsány Ferenc ideje, de miután csúfosan megbukott és lejáratta magát, a klán most őt húzta elő. Én Dobrev Klára helyében elbújnék szégyenemben, ilyen felmenőkkel a hátam mögött…

 

A borítóképen Dobrev Klára. Fotó: Huszti István/Index.

Új hozzászólás