A NOB megtiltotta a BLM marhaságokat...

Wertheim László írta 2021. 05. 09., v - 10:29 időpontban

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság megtiltotta, hogy az atléták az olimpiai ceremóniákon a rasszista Black Lives Matter szervezet jelképeit viseljék!

A NOB a múlt hónapban hozta nyilvánosságra legújabb irányelvi változtatásait, amelyek szerint a játéktéren nem engedélyezettek a politikai demonstrációk. A NOB illetékesei pedig azóta megerősítették, hogy a szabályok a Black Lives Matter-képek, logók, ruházatok, szlogenek és aktivizmus bármilyen használatát is tiltják.

A sportolóknak a hivatalos ceremóniák alatt és a győztes pódiumon is tilos lesz a politikai aktivizmus és a szlogenek használata.

Az olimpikonokat azonban nem tiltják el mindenféle aktivizmustól. A versenyzők a csapatmegbeszélések, interjúk és sajtótájékoztatók során használhatnak BLM-jelszavakat, ha akarnak.

A NOB azt állította, hogy a sportolói aktivizmusra vonatkozó tilalmakat egy közvélemény-kutatás után fogalmazta meg, amely szerint a megkérdezett 3500 sportoló "többsége" támogatta ezt a tilalmat és nem akar az olimpián Black Lives Matter dolgokkal presszionálva lenni.

"A sportolók nagyon egyértelmű többsége azt mondta, hogy nem tartja helyénvalónak, hogy a játéktéren, a hivatalos ceremóniákon vagy a dobogón demonstráljanak vagy kifejezzék nézeteiket." - mondta Kirsty Coventry, a NOB sportolói bizottságának vezetője.

 

Borítókép: Getty images.

Új hozzászólás