A Magyar Nemzet megsértette Szabó Tímea emberi méltóságát

Kovácsi Sándor írta 2021. 06. 04., p - 15:24 időpontban

Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke és frakcióvezetője jogerősen is pert nyert Szikszai Péter és a Magyar Nemzet ellen - jelentette be a képviselő a Facebook oldalán. A Fővárosi Ítélőtábla szerint a lap megsértette a képviselő emberi méltósághoz és a jó hírnévhez való jogát, amikor egy cikkükben „organizmusnak” és „biológiai fegyvernek” nevezték. A Magyar Nemzetet 1,3 millió forintos kártérítés fizetésére, illetve a cikk végleges online eltávolítására kötelezték.

Magyarán, ha az igazat ki is mondod (írod), még ha körűl is írod, teljesen mindegy... fizetni fogsz... az, hogy Őkeiskegyede összevissza hazudozik, rágalmaz és sérteget másokat, az még mindig rendben van ebben a kúrvanagy demokráciában... 

Az indoklásban megállapították, hogy a cikknek „alig van olyan mondata, amely nem lenne jogsértő. Nincs, vagy alig van tehát olyan sajtótörténeti érték, amely a végleges törléssel elveszne. A törlés esetén sem sérti ezért a személyiségi jogok megóvásához fűződő érdek a sajtószabadságot.”

A kártérítésen és a cikk törlésén túl a Magyar Nemzet online oldalán közzé kell tenniük: „Lapunk megsértette Szabó Tímea emberi méltóságát és jó hírnevét” oly módon, hogy a cikk a honlapon legalább a megjelenés napján 4 órán keresztül a főoldalon görgetés nélkül olvasható legyen.

A szóban forgó cikk A Szabó Tímea nevű organizmus tudományos jellemzése címmel 2020 áprilisában jelent meg, és többek közt kullancsként, baktériumként írta le a képviselőt. „Zummer Fülöp” álnéven publikálták, emögött Szabó Tímea szerint Szikszai Péter állt, aki ellen szintén pert indított. Orbán Viktor tavaly év végén Szikszait nevezte ki a Mediaworks Hírcentrum élére.

Hozzászólások

Máté Domokos

2021. 06. 04., p - 18:23

Az emberi méltóság minden ember sérthetetlen joga, de ha az adott ember nem viselkedik emberhez méltóan, akkor önmaga az, aki degradálja a saját emberi méltóságát. Szerintem elfogadhatatlan, hogy a "ténymegállapítót" elmarasztalják azért, mert ki meri mondani, hogy ruhátlan a király(nő*)...

Új hozzászólás

Forrás neve
444.hu