Várakozás a pápára

Pók Katalin írta 2021. 06. 05., szo - 20:16 időpontban

Nagy örömmel értesültünk róla korábban, hogy Szent Péter utóda látogat el hozzánk az Eucharisztikus kongresszusra, ő celebrálja a misét, ám most aggasztó hírek érkeztek. A pápa nem akar találkozni a kormányfővel, sem a köztársasági elnökkel, csupán 3 órát tölt az országban, majd átrepül Szlovákiába, ahol 3 napot tölt, találkozva a szlovák balliberális női miniszterelnökkel. A vasarnap.hu szerint mindez diplomáciai nyugtalanságot vált ki, sőt diplomáciai szakadást idéz elő. A bíborosi érsek és Semjén Zsolt teológus, KDNP-s képviselő kiutazott tárgyalni a példátlan diplomáciai botrányról, meggyőzni a pápát, hogy ezt nem teheti. „Egyenlőre várunk” ez a legutolsó fejlemény. Csalódás az ország keresztény identitását és az üldözött keresztényeket támogató kormánynak, de a katolikus híveknek is, akik nagy szeretettel fogadják a pápát. A jobboldali keresztény híveket, mélyen megdöbbenti a pápa tette, hiszen azért szavaznak a jobboldali kormányra, mert az „Isten, haza, család” értékeit képviseli. Most mindez kapott egy nagy pofont. 

Politikai feszültségek, nézeteltérések vannak a háttérben, a pápa nem ért egyet Orbán Viktor kormányával, és néhány püspökkel, a bevándorláspolitika miatt. De más probléma is van. Korábban támadta a szuverenista kormányokat, mint például Trump kormányzását, mert szerinte „rövidlátó, szélsőséges, sértődékeny, és agresszív nacionalizmus” jellemzi az ilyen kormányokat. A globalizmus ellenében, hazánk is a szuverenista irányvonalat képviseli. 

Ez most komoly, hogy nem számít a pápának az „Isten, haza, család” védelme abban a korban, amikor a hagyományos értékek veszélyben vannak? Veszélyben van az Istenhit a világban, helyette az Isten nélkül is jók vagyunk liberális humanizmus uralkodik. Ennek következménye a bevándorlás támogatása is a liberális világban. És tényleg nem számít Magyarország évszázados küzdelme a muszlim terjeszkedéssel szemben, és a mostani védelmi intézkedések, és valóban megbocsáthatatlan vétek, ha a keresztény értékek védelme mellett teszi le a voksát ebben is. És nem akar növekvő számú mecseteket és iszlám terrorizmust az országában? 

Veszélyben van a haza a nemzet fogalma is az egyre terjeszkedő globalista ideológia miatt. Nem kellenek már a jó hazafiak, mert ha nemzeti értékeiket védik, akkor nacionalisták, amit már meg kellett volna haladni? Valóban sok kárt okozott a világban a nacionalizmus, de csak a szélsőséges, kártékony, amelyik mások rovására akar érvényesülni, más országokra rátámad, másokat gyarmati sorba ránt, hogy saját nemzetét a piedesztálra emelje. Aki másokkal békében akar élni, aki más nemzeteket tisztel, de a saját nemzeti értékeit is bátran képviseli a világban, ott nem lehet nacionalizmusról beszélni. 

A család is veszélyben van, amikor a szivárványcsaládok istentelen ideológiái törnek előre. Ha a gender, az LMBTQ a homoszexuális jogok, követelnek ünneplést, akkor védeni kell a hagyományos keresztény családmodellt. Éppen ezt teszi a kormány, ami miatt, jogállamisági viták folynak körülötte az EU-ban. 

Tisztelt Ferenc pápa, semmit sem számít az, hogy a kormány szinte egyedüliként a világban, védi a keresztény családmodellt? Sőt talán még rossz pont is, mert hallott, a jogállamisági elmarasztalásunkról, talán emiatt, sem akar látogatást tenni államfőinknél? Tényleg a keresztény identitás védelme miatt bünteti őket, és ezzel bünteti az egész magyar népet?

Az sem számít, hogy soha ennyi templom nem újult meg, mint az Orbán kormány alatt? Hogy az egyház mindig számíthat a kormány segítségére? A hatalomra pályázó ellenzék vezére éppen fel akarja rúgni a vatikáni szerződést. Talán ez a kormány szimpatikusabb lenne Önnek?  

Talán az sem számít, hogy a világban egyedüliként kezdte el a kormány az üldözött keresztények megsegítését, a Hungary Helps program keretében. Talán éppen ezek miatt mondta   Pió atya, hogy irigyli a magyarokat, mert „Magyarország egy olyan kalitka, melyből egy gyönyörű madár fog kirepülni”. 

Nem számít, hogy Magyarországot üldözik a keresztény identitás védelme miatt? Most még a pápa is bennünket büntet? Engedje meg Szentatyám, hogy emlékeztessem Jézus beszédére: „Melyik jótettemért akartok megkövezni?” -kérdezte Jézus.

(Jézus megkérdezte tőlük: „Láthattátok, mennyi jót vittem végbe Atyám erejéből. Melyik jótettemért akartok megkövezni?” (Jn10, 32).

Várunk Szentatya, hogy megértse, mit tesz ma Magyarország a keresztény értékekért!

Magyarország egy olyan kalitka, amelyből egyszer még egy gyönyörű madár fog kirepülni. Sok szenvedés vár még rájuk, de egész Európában páratlan dicsőségben lesz részük. Irigylem a magyarokat, mert általuk nagy boldogság árad majd az emberiségre. Kevés nemzetnek van olyan nagyhatalmú őrangyala, mint a magyaroknak, és bizony helyes lenne erősebben kérniük hathatós oltalmát országukra!" (Lejegyezte Pio atya) Forrás: MARANA THA újság. 2009

Hozzászólások

Homoki Ferenc

2021. 06. 06., v - 13:11

Református Ember vagyok
Ezért nem tisztem a katólikus egyháztagok lelki világa megitélése.De véleményem azért lehet.Hogyan lehetséges több kirájt szolgálni?Benedek még él Ferenc modja a magáét Jézus tanítása süket fülekre talál
és a pénz a legmagyobb úr a földön.Ezek után azon aggódni hogy egy fogadatlan prókátor mennyit tartózkodik egy adott helyen és kivel találkozik ez

Eszter Szabóné…

2021. 06. 07., h - 10:39

Kedves Ferenc!

A "király" szót így írjuk, ly-nal.
A pápát választják a katolikus egyházban, az erre hivatott bíborosok. Hasonlóképpen, mint az USA-ban az elnököt az elektorok. ( Dönthetnek persze rosszul is.)
Egyetértek Önnel abban, hogy sajnos, a pénz az úr a Földön.
Ezért is kellene a keresztényeknek összefogniuk, hogy Jézus tanítása legyen életünk alapja, és a "hatalom" szeretetét legyőzze a szeretet hatalma!
Testvéri szerettel:
Eszter tanárnő

Pék Albert

2021. 06. 07., h - 22:02

Jobb is, ha nem látogatja meg az ország vezetőit ez a szabadkőműves!
Ez is csak megtakarítás az országnak.

2004. április 6-án délelőtt tizenegy órakor a budavári Prímási Palota dísztermében adta át II. János Pál pápa - adományozta - a Nagy Szent Gergely Rend nagy-keresztjének civil fokozatát Orbán Viktornak, a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség elnökének, a Magyar Köztársaság volt miniszterelnökének.Ez a kitüntetés az egyik legrangosabb vatikáni elismerés legmagasabb fokozata, melyet elsősorban nem protokolláris okokból, hanem valóságos érdemekért adnak a közjó érdekében és az egyház javára végzett szolgálatokért államférfiaknak és más nem papi személyeknek. Ezek után jobb ha nem látogat Hazánkba.

Domokos Mártonné

2021. 06. 08., k - 11:30

Olvastam és hallottam is, hogy Ferenc pápa nem akar találkozni egyházunk vezetőivel.Nagyon boldogok voltunk és megtiszteltetésnek vettük,hogy a Pápa eljön az Eucharisztikus kongresszusra és a zárómisét celebrálja. Nem lehet
olyan indok,hogy ilyen diplomáciai udvariatlanságot kövessen el a Szentatya.Kérem fontolja meg és gondoljon a sok szenvedésünkre valamint a rengeteg Szentre, akiket adott az ezer éves keresztény Magyarország!! A legnagyobb azonban a szeretetlenség,amit nehéz lenne elviselnünk!! L.I. Chr.

Új hozzászólás