Az UEFA mérlegeli, hogy kiszabjon-e büntetést a magyarokra

Kovácsi Sándor írta 2021. 06. 16., sze - 21:53 időpontban

A The Athletic értesülései szerint a FARE (Futball a Rasszizmus ellen Európában) szervezet minden meccsre küld egy ellenőrt, akinek jelentést kell írnia arról, hogy történt-e bármilyen diszkriminációs cselekmény a találkozókon vagy a nézőtéren. Az elmarasztaló riportot már kedden este megkapta az UEFA Fegyelmi Bizottsága - szemlézte a Mandiner.

Piara Power, a FARE ügyvezetője így fogalmazott:

„A magyarországi helyzet aggasztó, nekünk pedig az a feladatunk, hogy az ilyen kaliberű rendezvényeken mindenki tiszteletben tartsa az alapvető emberi jogokat. A múlt héten az MLSZ bejelentette, hogy a magyar válogatott nem fog letérdelni a mérkőzések előtt, ráadásul az írek elleni barátságos mérkőzésen kifütyülték az ír játékosokat, akik viszont ezt megtették. Egy héttel később pedig homofób feliratokat láttunk a következő meccsükön.

Ezek olyan politikai megnyilvánulások, amelyek pontosan tükrözik a magyar kormány álláspontját.

Az ilyen események nem mutatnak jól, amikor a Magyarországon rendezett nemzetközi eseményekről beszélünk.”

Az UEFA jelenleg azt mérlegeli, hogy kiszabjon-e büntetést a Magyar Labdarúgó-szövetségre – olvasható az oldalon.

 

 

 

Borítókép forrása: origo.hu

Hozzászólások

János István Rácz

2021. 06. 17., cs - 10:45

Azt hiszem az UEFA -nak a sportal kellene foglalkozni es nem pilitikai indittatasú megnyilvanulasokat tenni mert ha ezt megteszi akkor elszabadul a pokol ,és ne csodálkozzanak hogy ,merényletekis előfordulhatnak! Maradjanak csak függetlenek minden politikától,és szoritkozzanak a sportra azért találták ki a világrendezvényeket hogy tompítsák az egymásiránti gyülöleteket,és nem szíttani! Ostoba az ki belenyúl a darázs fészekbe!! Ez a saját véleményem!

Balog Andras

2021. 06. 17., cs - 18:36

Melyen tisztelt UEFA bizottsag nagyon sajnalom,hogy ilyen melysegre sülyedhettek össze mossak a sportot a mocskos hazug politikajukkal szegyen!!!!!!

Varga Ferencné

2021. 06. 18., p - 06:52

Nem az UEFA.kezdte! Nem tiltotta de nem is kérte senkitől a "térdelést" Aki akar térdel, aki nem állva marad! Amikor hazánk megnyerte a rendezés részjogát ,elfogadta az UEFA minden kritériumát! Mi változott?

Galambos Tarzan

2021. 06. 18., p - 09:24

Pár kérdés a FARE ügyvezetőjéhez - aki ugye, nem akar politikát belevinni a fociba, meg ugye, nem is motivált politikailag:

1.) Az, hogy a magyar válogatott nem volt hajlandó letérdelni ugye, manapság még nem rasszizmus?
2.) Az (állítólagos) "homofób feliratok" közül én egyet láttam, "Anti-LGBTQ" volt ráírva, ami nem "homofób" (egy ál-civil társaság ellen irányul - ahogy arra sem szoktak semmiféle szankciókat kitalálni, amikor valaki nyilvánosan Orbánozik, Fideszezik... Mf.megj.). Egyébként ennek mi köze a rasszizmushoz?
3.) Pontosan mi közük van a magyar kormány politikai álláspontjához? Ez most nem egy foci EB, hanem parlamenti ülés? Esetleg 7. cikkely szerinti eljárás? Brüsszel ideköltözött vagy mi?

Válaszát előre is köszönjük.
A magyar focirajongók, akik az EB-re kíváncsiak, nem a FARE ügyvezetőjének részrehajló politikai véleményére!

Dárdai Ferenc

2021. 06. 18., p - 20:23

Én eddig úgy tudtam hogy a sport nem politika! Ha ez is változott akkor nagy a baj!

Új hozzászólás

Forrás neve
Mandiner