Éhezik a világ... jönnének Európába...

Wertheim László írta 2021. 07. 13., k - 11:14 időpontban

A világ lakosságának 9,9 százaléka, mintegy 811 millió ember volt alultáplált 2020-ban, szemben a 2019-es 8,4 százalékkal. Az éhezőknek több mint fele, 418 millió ember Ázsiában él, 282 millióan Afrikában, 60 millióan pedig Latin-Amerikában és a Karib-térségben. Afrikában volt az alultápláltság elterjedése a lakosság 21 százalékát érinti, ez majdnem duplája más kontinensekének – derül ki abból a hétfőn publikált jelentésből, amelyet az  ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO), a Nemzetközi Mezőgazdasági Fejlesztési Alap (IFAD), az ENSZ Gyermekalapja (UNICEF), a Világélelmezési Program (WFP) és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szakértői közösen készítettek.

Az persze még egyikük sem ismerte fel, hogy Afrika gyarmatosított idejében a Belgák pl. évente kétszer aratták a gabonát… hiszen kétszer beérett a termés… jah, hoppá! Lehetne ott termelni… munkával…(undorító szokás, maradjon meg a fehér embernek...).

A világ népessége 2100-ra eléri a 10,9 milliárd főt, míg Afrika népessége megközelíti majd Ázsiáét – számol be az Origo. A lap azt írja: a világ tíz legnépesebb országa közül öt Afrikában lesz majd.

Mindezek a fejlemények nagyon erős migrációs hullámokat generálhatnak, főleg, ha nem történik Afrikában egy nagyon jelentős életszínvonal-emelkedés. Az újabb migránsválságok kialakulásnak az esélyét az ENSZ sem rejti már véka alá, mivel legfrissebb előrejelzésükben egyértelműen leírták, hogy milliók érkezhetnek a csökkenő népességű európai kontinensre...

 

 

Borítókép: John Wessels/AFP

Új hozzászólás