Orbán "legalizált huliganizmusnak" nevezte EB kötelezettségszegési eljárását...

Wertheim László írta 2021. 07. 16., p - 15:42 időpontban

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke pénteki rádióinterjújában "legalizált huliganizmusnak" minősítette az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárását kormánya LMBTQ -propagandatörvénye ellen. - szemlézte a ma reggeli cikkében az RT News. Az Európai Unió tevékenységének elítélése azt követően történt, hogy a Bizottság jogi eljárást indított Magyarország ellen, azt állítva, hogy a homoszexualitás népszerűsítését tiltó, nemrég bevezetett törvény diszkriminálja az LMBT személyeket.

Orban "szégyenletesnek" minősítette az Európai Bizottság álláspontját és kijelentette, hogy a kormánya ellen indított kötelezettségszegési eljárás "legalizált huliganizmus".  

Kormánya intézkedéseit védve a magyar vezető megerősítette, hogy az LMBT-aktivistáknak megtiltják, hogy "fel-alá masírozzanak" vagy szexuális propagandát folytassanak az iskolákban.

Ha az EU jogi lépései sikerrel járnak, veszélybe kerülhet a blokk költségvetéséből Magyarországnak a rendszerváltás utáni helyreállítására elkülönített támogatás. Július elején az Európai Parlament költségvetési ellenőrző bizottságának képviselői a "jogállamiság súlyos megsértése" miatt a Magyarországnak történő kifizetések leállítását követelték, a LMBT-ellenes diszkriminációval kapcsolatos aggodalmakra hivatkozva.

Az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen, az EU aggodalmát fejezte ki az új magyarországi jogszabályokkal kapcsolatban és "szégyenletesnek" nevezte Magyarország intézkedéseit, amelyek szerinte "sértik értékeinket és identitásunkat".

Az EU korábban már élt hatáskörével, hogy kötelezettségszegési eljárást indítson Lengyelország ellen is, amiért a helyi hatóságok "LMBT-mentes" zónákat hoztak létre az országon belül.

Lengyelország-szerte több mint 100 helyszín nyilvánította magát "LMBT-mentesnek", amit az európai blokk az "uniós szerződések megsértésének" nyilvánított. 

A jogsértési eljárás lehetővé teszi a Bizottság számára, hogy fellépjen az uniós jog esetleges megsértése miatt. A blokk kezdetben hivatalos eljárást megindító értesítést küld a kérdéses országnak, amely bírósági ítéletig és esetleges pénzügyi szankciókig terjedhet, ha a nemzet nem foglalkozik az állítólagos jogsértésekkel. 

 

 

Forrás: rt.com,

Fordítás: Vilaghelyzete.

Új hozzászólás