A mi generációnk toleráns volt...

Kovácsi Sándor írta 2021. 08. 01., v - 14:26 időpontban

Mostani cikkem nem az én írásom, az interneten találtam, viszont szeretném megosztani veletek, mert rengeteg igazság van benne. Az íráson nem változtattam semmit, olvassátok el bátran és gondolkodjatok el rajta, érdemes…

 

Pedig nem is tudtunk róla...

Manapság találtátok ki a „fluid gendert“ és vele együtt a homofóbiát.

Én abból a generációból származom, amelyik David Bowie-t, Lou Read-et hallgatta és szerette, és soha nem szembesült azzal a problémával, hogy mi a szexuális beállítottságuk.

Nem érdekelt minket, elégedettek és boldogok voltunk, mert a zenéjük megérintett minket!

Elton John, Freddie Mercury és George Michael.

Mi vagyunk az a generáció, amelyik szerette a Led Zeppelint, a Deep Purple-t, Neil Youngot vagy az Eaglest. Anélkül, hogy valaha is szembesültünk volna azzal a problémával, hogy a szövegeiket ma szexistának tartanátok.

Amikor Boy George befutott, nem tűnődtünk azon, hogy a férfiakat, a nőket vagy mindkettőt szereti. Mi csak élveztük a zenéjét.

És amikor Jimmy Sommerville elmesélte nekünk a kisvárosi fiú történetét, meghatódtunk és együtt énekeltünk vele. Alyson Moyet akkoriban határozottan túlméretezett/más volt, de gyönyörű és nagyszerű, és senki sem gondolta, hogy kevesebbet ér, mint például egy Claudia Schiffer.

Szeretném megérteni, hogy mi történt időközben, mert véleményem szerint ezeknek a tiltásoknak csak az a hatásuk, hogy azt hozzák létre, amit cenzúráznak. Az intolerancia soha nem a toleranciából nő ki, hanem a gyűlöletből és a megosztottságból!

Baráti körünkben volt magyar, székely, sváb, görög, zsidó, cigány, gazdag és szegény...

És? Kit érdekelt?

Nem dőltünk be birka módjára mindennek és mindenkinek. 

Tapasztaltunk, sok mindent kipróbáltunk. Zsiványok voltunk de nem bűnözők. Úttörők voltunk és templomba jártunk… mindenki saját döntése szerint lett párttitkár, szerzetes vagy, mint a nagy többség csak egyszerű dolgozó EMBER. Rivalizáltunk, voltak ellenfeleink, de nem volt megsemmisítendő ellenségünk.

Nekünk nem volt szükségünk korlátozásokra, mert a szüleink, környezetünk nevelése olyan értékeket tanított nekünk, mint a segítőkészség, az empátia, a jótékonyság, a valódi tolerancia!

Amíg el nem jöttetek, hogy ránk erőltessétek a bűntudat kultuszát, és így egymás ellen fordítsatok minket!

 

Farkas Károly írása nyomán.

Új hozzászólás