A WHO most már "engedélyezi" a Szputnyik V vakcinát

Kovácsi Sándor írta 2021. 10. 02., szo - 21:02 időpontban

Sikerült elhárítani az akadályokat a Szputnyik V koronavírus elleni vakcina Egészségügyi Világszervezet (WHO) általi engedélyeztetése útjából – jelentette ki szombaton Mihail Murasko orosz egészségügyi miniszter - szemlézte az Index.hu.

Bár a WHO nem "engedélyez' semmit sehol, mert nincs semmi ilyen jogosítványa. Ergo az EMA engedélyt ez akkor sem váltja ki, vagy helyettesíti, szóval érthetettlen az eddigi vacakolás is...

Tudomásul vették a Szputnyik V vakcina népszerűsítésével és regisztrációjával kapcsolatos orosz álláspontot, és mára sikerült teljességgel tisztázni minden kérdést. Mostanra elhárítottunk minden akadályozó tényezőt, így nem látjuk akadályát a további munkának – közölte a tárcavezető. Hozzátette: mindössze némi papírmunka maradt hátra a WHO-nál az engedélyeztetést végző vállalattal.

A világ több mint hetven országában engedélyezett Szputnyik V védőoltást jelenleg a WHO mellett az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) is vizsgálja. A WHO és az amszterdami székhelyű uniós ügynökség jóváhagyása új piacokat nyithat meg az orosz védőoltás előtt, különösen Európában.

Új hozzászólás

Forrás neve
Index.hu