Temesváron keddtől megszűnik a távhő- és melegvíz-szolgáltatás

Kovácsi Sándor írta 2021. 10. 26., k - 19:16 időpontban

Bekövetkezett, amitől Temesvár önkormányzata, több tízezer lakos és közintézmények, kórházak vezetői tartottak: keddtől megszűnik a távhő- és melegvíz-szolgáltatás a bánsági nagyvárosban - írja a Krónika.

A Colterm szolgáltató ugyanis hivatalosan fizetésképtelenné vált felhalmozott adósságai miatt, a Delgaz és az E.On pedig elzárta a gázcsapot. Ez azt jelenti, hogy körülbelül 50 ezer háztartás fűtés nélkül marad, és ami még rosszabb: a kórházakban sem lesz fűtés és meleg víz.

"Kéréssel fordulok valamennyi romániai gázszolgáltatóhoz, hogy segítsen rajtunk" – nyilatkozta keddi sajtótájékoztatóján Dominic Fritz polgármester. Az elöljáró kivételként említette a Victor Babeș-kórházat és az Odobescu-szülészetet, amelyek saját hőközponttal rendelkeznek. Fritz kijelentette: a Coltermnek jelenleg nincs földgáz-szolgáltatója olyan körülmények között, hogy egész Európa gázválsággal küzd.

Elmondása szerint megpróbálnak legalább kis mennyiségre szerződést kötni, közben pedig széntüzelésre áttérni. Utóbbi tekintetében ellátást igényeltek az állami tartalékokból, de ezt csak sürgősségi rendelettel lehet engedélyezni, ideiglenes, ügyvezető kormány pedig ezt nem teheti meg.

 

 

A borítókép illusztráció, forrása: nullahategy.hu.

Új hozzászólás

Forrás neve
KrónikaOnline