50 ezer milliárd forintnyi aranyat és ezüstöt rejt a Börzsöny

Kovácsi Sándor írta 2021. 11. 13., szo - 18:39 időpontban

Hét műhold bevonásával készített svájci georadar-kutatás szerint az eddig becsült 13 000 milliárd forintnyi arany és ezüst helyett 50 000 milliárd forint értékű nemesfémet rejt a hegy gyomra – írja a Ripost.

A történet előzménye, hogy egy magyar vállalkozó geológiai kutatásokra hivatkozva azt állította, 13 000 milliárd forintnyi aranyat és ezüstöt rejt a Börzsöny. A hírre három svájci bányászati egyetem 7 műhold segítségével georadar-kutatást készített, amely során kiderült, hogy az eddig hitt mennyiség több mint háromszorosát fedezték fel.

„Ez egész egyszerűen hihetetlen. Azt mindig tudtam, hogy van ott arany, de hogy ennyi és ilyen sűrűségben, az engem is megdöbbentett” – mondta most Varga István, a HunBányászat Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Kft. tulajdonosa.

Hozzátette, „az 500 méteres mélységig végzett előzetes elemzés alapján 3000 tonna aranyat és 3000 tonna ezüstöt rejt a Börzsöny. Ez az arany és az ezüst tőzsdei árfolyamán 153 milliárd euró, ami 50 ezer milliárd forint! Csak halkan jegyzem meg, hogy a teljes magyar államadósság 40 ezer milliárd”.

Varga István a Ripostnak elárulta, hogy a teljes termelés a mélyben történne, és csak a kész aranyrudak kerülnének a felszínre egy elektromosan hajtott kisvasúthálózat segítségével. Mindehhez azonban először az államnak kell kiírnia a koncessziót.

 

 

A borítókép forrása: University of Adelaide.

Hozzászólások

Bakos Győző

2021. 11. 13., szo - 20:58

Miért kell ehhez koncesszió? miért nem termeli ki az állam? Azért kíváncsi lennék, hogyan jön ki 500 méter mélyről a kisvasút és hogyan telepítek le dúsítót, kohót, stb. Ennyit a cikk értelméről.

Horváth Imre

2021. 11. 13., szo - 23:00

Igen, ide nem kell koncesszió, hanem a kormány - Fidesz - KDMP - azonnal lépjen, de sürgősen!! A magyar bányászat ezt soron kívül még tudja oldani, a Kormány pedig ne habozzon, Orbán miniszterelnök úr álljon most is a sarkára és termeltesse ki az aranyat, ezüstöt és ami ásvány meg ott megtalalhato! Csak megjegyzem mernokkent: az elektromos kisvasút is megoldhato!!

László Kiss

2021. 11. 14., v - 07:10

Számomra rejtélyes felfedezés. Az ország tele van különböző kutató intezetekkel, és ezt egy magán ilyen irányú kutató fedezte fel, ami természetesen nem lenne baj. A hiány érzet bennem akkor merült fel, amikor megerősítésként már megint egy külföldi érdeklődő neve játszik szerepet. Ez vagy kamu, vagy a magyar államnak kellene reagálni a. Ez az információ túl szép, hogy igaz legyen.

Vass Tibor

2021. 11. 14., v - 11:25

Válasz László Kiss üzenetére

"Túl szép, hogy igaz legyen". Az infó valóban szépen hangzik, csak egy a baj: a jelzett mennyiség kibányászása azt jelenti, hogy a hegy teljes tömbjét az utolsó rögig át kellene rostálni az arany kinyeréséhez.

Tüdő István

2021. 11. 14., v - 21:31

Egyetlen egy mocskos bolsit nem lehet a közelébe engedni.Az államadósságot attól kell visszavenni aki csinálta.Ezer éveket kell kiróni rájuk.Szibéria nagyon megfelelne családostul számukra.Az aranyat meg az ország és a honi haderő fejlesztésére növelésére és megbízható vezetők helyzetbe hozásával és a magyar nép egyesítésére kell szánni.Mindenféle idegent akik 1920 után szerepet játszottak az országvesztésbe ki kell takarítani a parlamentből és a törvényhozásból.Magyaroknak ne parancsolgasson senki

Tüdő István

2021. 11. 14., v - 21:46

A bányák mindig is a király tulajdonában voltak.Akár lehetne a királyságot visszaállítani,mivelhogy nem törölte el senki.Tehát az állami kincstáré kell,hogy legyen.Azonkívül van aranybánya még bőségesen csak vissza kell azt venni,hogy a magyar nép szaporodhasson és a hadi eszközöket saját magunk elő tudjuk állítani.Aztán 20 év múlva elbeszélgethetünk,hogy hogyan is volt az ami volt.

Prónay Balázsf…

2021. 11. 15., h - 20:22

Minden ami Magyarország területén van s található ahoz csak is magyaroknak a magyar nemzetnek van köze s ìgy az egész területe a tulajdona . E - körbe bele értve nemzeti természeti kincseinket egyaránt .
Semmi külfőld idegen mindezekre állami szinten sem teheti rá a kezét . De még úgy sem hogy a jelenlegi kormány külföldieket bíz meg evvel hogy a Börzsöny hegység belselyénből bányáztassa ki azt a sok iradatlan nemesércet . Mindezt csak is a magyarok tehetik meg magyar munkaválallokkal .
Tehát semmi trükközés s a jelenlegi fidesz kormány álljon végre már a sarkára s tegyen a magyarokért az össz nemzedékünkért e témakörben hazai banyaszakertokkel komplet beruhazással mert erre van bőséges technika s így fedezett is egyaránt .
Konkrétabban el kezekkel ilyen értelemben is e téren ezen lelőhelytől mert ez igy tokkal vonóval mindenkorra a Magyarokké örökre !

Értve ? Remélem !

Aki s akik mindezt idegen hatalmak kezére játszák s lészen ez akárki azonnali hatályal a legsúlyossabb buntetéssel sújtsák s ez alól senki nem kivétel igy a mindenkori kormány sem ..

Jegyezte s nagyon is komolyan gondolom mindezt mint Természetmegfigyelő Koordinátor Referens vagy is Lovag Prónay Balázsfalvi Attila Nándor

Elérhetőségem :
pronay.foldbirtok@gmail.com
H - Budapest
2021.november 15.

Új hozzászólás