A V4-ek készek Lengyelország megsegítésére

Kovácsi Sándor írta 2021. 11. 15., h - 17:09 időpontban

Rendkívüli ülést tartottak a V4-es országok külügyminiszterei, ahol megállapodtak abban, hogy ha Lengyelországnak szüksége van valamilyen segítségre a migrációs nyomás miatt, akkor a három másik ország készen áll arra, hogy haladéktalanul segítsen – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn a Facebook-oldalán. Szijjártó Péter azt írta, rendkívüli ülést tartottak a V4-es országok – Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia – külügyminiszterei Brüsszelben a Külügyi Tanács ülése alatt.

„A téma természetesen a lengyel barátainkra háruló migrációs nyomás volt. Először is kifejeztük köszönetünket és nagyrabecsülésünket a lengyeleknek, amiért hősiesen védik az EU külső határát és ezzel minket is" – emelte ki a tárcavezető. Hozzátette, hogy 2015-ben Magyarország is hasonló nyomás alatt állt, akkor számíthattunk a V4-ek segítségére, természetes, hogy így van ez a lengyelek esetében is.

 

 

MTI nyomán;

A borítókép illusztráció, forrása: ELN.

Hozzászólások

Julianna Gere

2021. 11. 17., sze - 14:59

A Külügyi Tanács ülését a lengyel határnál kell megtartani, minden védelem nélkül. Gyorsan megoldódna a probléma. Ki kell őket a migránsok közé küldeni barátkozás céljából. A V4-ek nem maradnának magukra.

Új hozzászólás

Forrás neve
Mandiner