„A migránshelyzet nem sokkal jobb a magyar-szerb határon, mint amott feljebb”

Kovácsi Sándor írta 2021. 11. 18., cs - 19:23 időpontban

„Főleg a szerb-magyar-román hármashatár környéke és Horgos szerepel a hazai sajtóban a migránsválság kapcsán, viszont a szerb-magyar határvonal mentén, másutt is felszaporodtak a menekültek. Erről a problémáról elsősorban a közösségi hálón írnak az ott élők, de most már felfigyelt erre a magyarországi sajtó is...” - írta a Vajma.info.

„Miközben a világ a lengyel-fehérorosz határon kialakult migránsválsággal van elfoglalva, a helyzet nem sokkal, vagy talán semmivel sem jobb a magyar-szerb határon, ahol szintén migránsok hada torlódott fel, és ha jól utánaszámolunk, körülbelül annyian vannak, mint amott feljebb” - idézi a Balk.hu írását a Vajma.info.

Nagyradanovác utcáit is elárasztották a menekültek. Gyakran látni tízfős csoportokat is a település utcáin, de elsősorban a határsávban található erdőben tanyáznak. Egyértelmű segítséget nyújtanak nekik a Zomborból, de a Szabadkáról érkező taxiszolgáltatók is. Sokan nem merik kiengedni gyermekeiket az utcára.

A helybeliek megértik a menekültek helyzetét, de leszögezik, hogy nekik elsősorban családjuk és gyermekeik biztonsága és élhető élete a legfontosabb és mindennél előrébb való. Kérik a rendvédelmi szerveket, a Nagyradanovác helyi közösséget irányító politikai erőket, valamint a városi illetékeseket, hogy tegyék számukra lehetővé a normális, félelemmentes életet.

 

 

A borítókép illusztráció, forrása: Menczer Tamás facebook oldala.

Hozzászólások

Antal100

2021. 11. 18., cs - 21:38

A cikk szerint itt is a szerbek segítik ide a határhoz a migránsokat. Figyelni kell Lukasenkot, hogyan oldja meg az ottani válságot. Pl. Törvényt kell hozni, ha a taxis migránst szállít, el kell kobozni a járművét. Vagy persze bármi más megoldást. De valamit cselekedni kellene, ha így nem jó.

Új hozzászólás

Forrás neve
Vajma.info