O, tempora, o mores! Ó idők, ó erkölcsök!

Barta Ferenc írta 2021. 11. 22., h - 20:33 időpontban

Bizony mondom néktek és akkor pediglen vala móka és kacagás, zene meg tánc. Az Úr 1973. évében, mikor tiszta erőből bulizott a hajdani, az akkori szülők szemével nézve, bizony nagyon züllött ifjúság. 

A fiatalabb hölgyek figyelmét külön felhívom arra az el nem hanyagolható tényre, hogy a nagymami – aki most kritizálja a szoknyáik rövidségét – valaha ilyen minikben járt. Az urak „züllötten” hosszú haja pedig jól demonstrálja, hogy a fiatalok frizuradivatja sose tetszik az előző generációnak… De legalább a következőnek sem!

Sanda gyanúm szerint a „tomboló” ifjúság jócskán fogyaszthatott az alkohol nevű tudatmódosító szerből. Igen, minden előzetes híreszteléssel ellentétben, kedves unokák, ez bizony megesett a nagymamival és nagypapival is…

Határozottan emlékszem egy – ma már nagymama korú – hölgyre, akit a vállamon átvetve kellett felcipelnem az emeletre, mert alkoholos befolyásoltság okán járóképtelennek bizonyult. Most – köszöni szépen – jól van. Nem is tudom, diplomája, vagy unokája van-e több.

Sajnos, egyikért se én vagyok a felelős…

Az a nemzedék se forgatta meg a világot, ahogy – valószínűleg – a most aktuális sem fogja. 

Mi se voltunk jobbak. Csak mások…

 

A borítóképen bulizó fiatalok 1973-ban/Adományozó: Erky-Nagy Tibor / Fortepan 13979.

Új hozzászólás