Karácsony aláírása hiányzik ahhoz, hogy a BKV megkapja a 12 milliárdot

Kovácsi Sándor írta 2021. 11. 24., sze - 11:24 időpontban

Visszaüzent a kormány a fővárosnak azután, hogy a főpolgármester helyettese, Kiss Ambrus közölte: a főváros még mindig nem kapta meg a BKV-nak járó 12 milliárd forintot a központi költségvetésből, azaz „az állam bliccel, nem veszi meg a bérletet”.

A főpolgármester nemrég levélben kereste meg Orbán Viktort ezzel kapcsolatban, de nem kapott rá választ. Kiss pedig azt mondta, a főváros, amely a maga részéről a BKV működtetésére már átutalt 108 milliárdot, nem tudja kifizetni az állam helyett a további 12 milliárdot, így jelenleg nem tudni, miként fog működni Budapesten a tömegközlekedés november 25. után. Ugyanakkor a főváros tudatta: járatbeszüntetések nem lesznek, szükség esetén a BKV finanszírozását folyószámlahitelből oldják meg az év végéig.

Az Információs és Technológiai Minisztérium (ITM) szerdán közleményt adott ki a fővárosnak válaszul. Eszerint a megoldás a főpolgármester kezében van, csupán alá kellene írnia a támogatás kifizetését megalapozó szerződést.

Ebből is az látszik, hogy Karácsonyék mindent elkövetnek, csak hogy a figyelmet eltereljék magukról... gusztustalan egy alávaló gyülevészhad vezeti Nemzetünk fővárosát. És miközben Karácsonyék siránkoznak, a kormány rendben fizeti a támogatásokat a Fővárosnak. Most is tízmilliárd forint érkezik több részletben egészségügyi fejlesztésekre.

Mindeközben nyomozásokat rendelt el a rendőrség a Városháza-gate ügyében!

 

 

A borítókép forrása: bkk.hu.

Új hozzászólás

Forrás neve
Elemi