Az ördög ügye

Laborczy Szilvia írta 2021. 12. 31., p - 11:00 időpontban

Tormay Cécile Magyarország és Európa egyik legismertebb írónője volt a két világháború között, művészete mellett a Magyar Asszonyok Nemzeti Szövetségében végzett áldozatos munkájával, magyar asszonyok tömegeit tudta a kereszténység, a családok, a magyar nemzet megmaradásának ügye mellé állítani.

Tartása miatt természetesen gyűlölték a baloldalon, ki is találták, hogy őt és a másik katolikus példaképet, az ötgyermekes családanyát, a Katolikus Caritas alapítóját gróf Zichy Rafaelnét megvádolják azzal, hogy leszbikusok. (Akkoriban még úgy szólt a rágalom, hogy a két nő erkölcstelen kapcsolatban áll egymással.)

Hogy tönkretegyék a két asszonyt, a kor két páldaképét, hamis tanúkat citáltak a meghallgatásokra. Végül ezek a tanúk a per során be is vallották, hogy lefizették őket.

És bár kiderült, hogy teljesen normális, szeretetteljes munkakapcsolat és barátság volt a két nő között, a százéves rágalom és becsületsértés a mai napig él.

Balliberális körökben nem szokás Tormay Céciltől könyvet olvasni, de állítólagos leszbikusságát hatalmas szájjal kell ám hirdetni! Mert ők ezt úgy hallották valahol…

Tormay Cécile szép gondolataival:

“Tragikus végzetünk, hogy ezt a hazát, ezt a drága, szegény, imádott hazát még szeretni sem lehet büntetlenül. Büntetés és bántódás éri azokat, akik szeretik, azok részéről, akik nem szeretik.”

Új hozzászólás