A kormány morális győzelme és Márki-Zay morális veresége

Pók Katalin írta 2022. 04. 15., p - 11:48 időpontban

Rengeteg elemzés született a kormány győzelmének és az ellenzék vereségének okairól, ám egyik sem érinti a morális kérdést, a legfontosabbat. Egyedül Csókai András mélyen hívő katolikus orvosprofesszor írt arról, hogy a Szentlélek szállt le az emberek lelkére, ami segítette a váratlan hatalmas győzelmet. Ha ez így van, akkor miért nem Márki-Zayt segítette, aki állandóan azt hangoztatta, hogy ő jobboldali keresztény őt eddig is Isten segítette, mert micsoda csoda volt az önkormányzati győzelme. Magát már-már messiási szerepbe helyezte és várta a megérdemelt csodát. Ez azonban nem következett be, helyette láthatóan a valóban jobboldali és keresztény kormányt segítették az égiek. Miért? Ennek igen egyszerű oka van, mert a kormány morális harcot vív az országért, ezzel szemben Márki- Zay kettős játékot játszott, morálisan elbukott. Mire alapozzuk mindezt?

A nyugati országok eltávolodtak Istentől, a Tízparancsolattól, elfordultak Jézustól, tanításait hallani sem akarják. Csak a mérhetetlen szabadságot kívánják, saját törvényeik szerint akarnak élni, ne korlátozza őket Isten törvénye. Az Isten ellenes erők, egyre nagyobb hatást gyakorolnak a kormányokra, törvényeket követelnek, melyek individuális morál nélküli szabadság vágyukat elégítik ki. Így jöhetett létre, egy Isten nélküli civilizáció, melyek kormányai törvénybe is iktatják Isten ellenes vágyaikat. A nyugati kormányok törvénybe iktatták a homoszexuális házasságot, a hetvennél is több nemet, az LMBTQ jogokat, mely tagadja a házasság szentségét, és az Isten alkotta két nemet, a férfit és a nőt. Ezen kívül sok helyen törvényt hoztak az abortuszról, már sokszor a 9-ik hónapban is megölhetik a magzatot. Az eutanázia követelései is egyre törnek előre, ahol az ember Istent játszik, ő akarja megszabni, meddig akar élni. Olyan jelszavakat hoztak, mint „Az én testem, az én döntésem”. Ezek mind törvényekké váltak, a kormányok közreműködésével. Ettől kezdve egyáltalán nem mindegy, hogy milyen államfők és kormányok uralkodnak, mert egy társadalom morális szintjét határozzák meg. A morális válság sok társadalom pusztulását okozta már, amit ismerünk a Vízözön, Szodoma és Gomora története. Ma rosszabb állapotok vannak morális téren, mint ezekben a régi társadalmakban, az a csoda hogy még létezünk.

Ennek a morális válságnak az élére állt Márki-Zay Péter, akit e miatt csak álkereszténynek mondhatunk. Teljes skizofrén állapotba került, mert katolikusként mást vall, mint lehetséges kormányfőként. Mindezt többször kifejtette, legutóbb az M1-en, a választások utáni beszélgetés során. Azt mondja, hogy katolikusként az abortuszt elítéli, de államfőként támogatja, mert erre nincs igény. Ugyanezt hangoztatta a homoszexuális házasságról korábban. E szerint, katolikusként elítéli, de államfőként támogatja az azonos neműek házasságát. Ugyanez vonatkozik az LMBTQ jogokra, ezt is támogatta volna, ha hatalomra került volna. Csakhogy nem került hatalomra, és ennek fő oka éppen ez, mert morálisan elbukott, önmagával is ellentmondásba került. Hogyan is várhatta, hogy ő ezek után támogatást kap felülről, hiszen a nyugati istentelen társadalmak oldalán áll, mert érdeke úgy kívánja. A morális ember mást mond, mint az államférfi, ez pedig morális bukfenc. Hatalomra jutásával, elbuktunk volna, mint a nyugati társadalmak, és ezt az égiek bizonyára jól látták.

Aki viszont a Fideszre szavazott, az értékre szavazott, egy morálisan magasabb rendű kormányzásra. Jobboldali kormányunk ugyanis morális fölényben van, nemcsak hazánkban, hanem az egész világon. Nem szaporítja az istentelen, Jézustól elforduló társadalmak sorát, hanem bátran kiáll törvényhozásban is, a morális törvények mellett. Az Alaptörvényben, amit az ellenzék mindenáron megakart semmisíteni hatalomra jutása esetén, rögzítette a férfi és nő házasságát, amivel kizárta az istentelen azonos neműek házasságát és örökbefogadását is. Ezért képes szembeszállni az egész nyugattal, emiatt még a szankciókat is vállalja. A Fidesz morálisan megnyerte a csatát, nem csoda hogy a felszálló imák meghallgatásra találtak. A gyermekvédelmi törvényben ugyancsak kiállt, a kiskorúak morális védelme mellett, nem engedve óvodában, iskolában az LMBTQ és homoszexuális propagandát. A nyugati társadalmak rég elbuktak morálisan, és mindazok az ellenzéki képviselők és szavazók, akik a népszavazást tönkretették. Morálisan emelkedett ki az a több mint 3 millió ember, aki négy nemmel szavazott a gyerekeket megrontó törekvésekre. Az Alaptörvény kifejezetten a keresztény kultúra védelmét tűzi ki célul, és a Szent István-i örökséget, ami szintén a kereszténység védelméről szól. Van azonban még egy hiányosság, az abortusz törvényhez a kormány sem nyúlt, lehet még ez a jövő feladata lesz.

Bizonyára vannak más okai is, racionálisabb tényei a győzelemnek, de spirituális szempontból, ez a legdöntőbb. A Fidesz morálisan győzött, míg a Márki-Zay vezette ellenzék morálisan elbukott, mert a nyugati istentelen társadalmakat akarta kiszolgálni.

Ennyi.

„Isten törvényeit ugyanis büntetlenül meggyalázni nem lehet. Erről majd a bekövetkező idő tesz tanúságot.” (2Makk4,17)

„A ti szívetek meg legyen maradéktalanul az Úré, a mi Istenünké, éljetek törvényei szerint és tartsátok meg a parancsait, mint a mai napon.” (1Kir8,61)

 

A borítókép forrása: hvg.

Új hozzászólás