Menj Amerikába, ha...

Pók Katalin írta 2022. 08. 05., p - 14:34 időpontban

Menj Amerikába, ha világsikert akarsz, vagy meg akarod ismertetni a programodat, a termékedet-így hangzana egy life coach beszéde. Orbán Viktor Amerikába ment, no, nem világhírért, mint egy sztár, mert már ismerte a világ. Ment Amerikába hogy „termékét” megismerjék, ahol óriási ováció, ünneplés fogadta. Ráadásul ő tartotta a nyitóbeszédet is a konzervatívok legnagyobb rendezvényén a CPAC-en, ami külön megtiszteltetés. És hogy mi volt a „terméke”? Nem más, mint amivel itthon már sikert aratott: a nemzet, haza, család, kereszténység védelme ebben az ateista liberális ellenszélben. Magyarország tényleg egy magányos csillag, mert szinte egyedül küzd ezekért az értékekért a világban. Amerikában azonban támogatókra talált, a konzervatívok, republikánusok nagy közösségében. Az összefogásért ment Amerikába, hogy segítőket találjon, a nemes ügynek.

Nyitóbeszédében elmondta, hogy Magyarország valójában már a középkortól küzd a kereszténységért, egészen a mai napig. Eközben a progresszív liberálisok támadása alatt áll, ahol éppen rasszistának, szélsőjobboldalinak és Putyin trójai falovának titulálják. A rasszista vádat többször cáfolta, elmondva, hogy a rasszizmus és az antiszemitizmus iránt hazánkban zéró tolerancia van. Egyébként ő keresztényvédő és Istenhívő, és aki hisz Istenben, az nem lehet rasszista. Ezt a vádat a liberális sajtó fake news-ának nevezte.

Nehezményezte, hogy Brüsszelt ideológiai nyomás alá helyezte az amerikai Obama kormány, és ma is ezt teszik a demokraták. Obama a nemzeti és keresztény értékek törlését kezdeményezte az Alkotmányunkból. Most sem akarták a progresszív, liberálisok hogy ő itt legyen. Leszögezte, hogy össze kell fognunk, értve ezt az amerikai konzervatívokra, republikánusokra. Méltatta Trump támogatását, kormányzása idején. A közös harc a kommunisták és liberálisok ellen fontos, hiszen a kommunisták feltámadtak és összefogtak a liberálisokkal. A mi értékeink a nemzet, kereszténység, család, ami lehet sikeres program, ő azért jött Amerikába, hogy ezt elmondja. Receptet adott a sikerre, ami 100%-os erőbedobás, harc az értékeink mellett, még akkor is, ha a fél világ összefog, ellenünk.

Nyugat a civilizációt akarja leválasztani keresztény gyökereiről. Mi azonban bízunk zsidó- keresztény örökségünkben, amit tovább akarunk adni. A szörnyűségek mindig akkor következtek be a világban, amikor a keresztény értékektől eltávolodtak, bennünket is csak ezek az értékek menthetnek meg. Beszélt Soros Györgyről a gazdag és tehetséges magyarról, aki a legnagyobb ellenségünk. Ő nem hisz semmiben, azt gondolja, hogy a nemzetek okozták a XX. század nagy tragédiáit, háborút, így ettől kell megszabadulni. Ránk akarja erőltetni elméletét és akaratát, egész hadsereget szabadítva ránk, de küzdünk ellene. A liberálisok marxista koncepciójával ellentétben, mi hiszünk keresztény értékeinkben. Ez Dávid és a woke Góliát harca.

Arról, hogy mit csináltunk az elmúlt években, elsőként említette a migrációs politikát. Mi voltunk azok, akik nemet mondtunk az illegális migrációra. Nemzetünk védelme érdekében, nemet mondtunk, népszavazást rendeztünk és elutasítottuk. Megállítottuk az illegális migrációt. Kérelmet lehet benyújtani, de illegálisan nem lehet bejönni.

Másik tett a család érdekében végzett erőfeszítés. A progresszív liberálisok szerint, nem kell a családot védeni, mert „a szeretet az szeretet”, a „család az család”. Kifejtette, hogy „a család az értékek átadásának” helye. Felsorolta, milyen jelentős összegeket fordítottak a család védelmére, aminek megvan az eredménye. A házasságkötések száma kétszeresére nőtt, az abortuszok száma felére csökkent. Azzal folytatta, hogy a „gender miatt, jogi falat is kellett, húzni”. Újabb népszavazás következett, és a magyarok nemet mondtak a családellenes propagandára, iskoláinkba nem mehetnek be nem kívánatos személyek, a család joga a felvilágosítás. Törvényeinkben is fontossá vált a család és a nemzet, a keresztény kultúra védelme. Fontos a család intézményének védelme, ami szerint házasság egy férfi és nő között köttetik. „Az anya nő, az apa férfi, a gyerekeinket pedig hagyják, békén”. „Nincs szükség több nemre”- amivel elvetette az LMBTQ mozgalom álelméletét. Mindezen kijelentéseit nagy ováció fogadta.

Végezetül beszélt még a háborúról, ami a szomszédunkban dúl. Leszögezte, hogy szolidárisak vagyunk Ukrajnával, menekültek tízezreit fogadjuk. Békére, béke megállapodásra van szükség. Békét teremteni, csak erős vezetők tudnak. A béke megállapodásban kérte Amerikát, hogy segítsen nekünk. Valahogyan azt sejtette, hogy ha Trump és a republikánusok lennének hatalmon, béke lenne. Kijelentette, hogy „a világ önöktől várja a megoldást”.

Összességben kijelenthető, hogy Orbán Viktor fellépése Amerikában sikeres volt, egy ilyen kicsi ország ismertsége már így is túl nagy szerencsénkre. Ez persze nem szerencse kérdése, hanem egyedülálló programunknak köszönhető, a nemzet, család, keresztény értékek védelmének, ami kuriózum a világban. Láthatóan jogos volt II. János Pál pápa kitüntetése Orbán Viktor számára évtizedekkel ezelőtt. Ő azt mondta, „nem azért kapod, amit tettél, hanem amit tenni fogsz”. Ez mára vált értelmezhetővé. Nemkülönben Pió atya jóslata is:

“Magyarország egy olyan kalitka, amelyből egyszer még egy gyönyörű madár fog kirepülni. Sok szenvedés vár még rájuk, de egész Európában páratlan dicsőségben lesz részük. Irigylem a magyarokat, mert általuk nagy boldogság árad majd az emberiségre.

Kevés nemzetnek van olyan nagyhatalmú őrangyala, mint a magyaroknak és bizony helyes lenne erősebben kérniük hathatós oltalmát országukra!”

 

A borítóképen: Orbán Viktor beszédet mond a Conservative Political Action Conference (CPAC) Hungary elnevezésű konzervatív politikai fórumon a Bálna Budapestben 2022. május 19-én, fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán.

Új hozzászólás