„Ejtse őket csapdába gőgjük, vétkes szájuk és ajkuk beszéde…”

Pók Katalin írta 2022. 08. 13., szo - 16:27 időpontban

Jakab Péter és Márki-Zay Péter beszéde volt minden idők legarcátlanabb, legirritálóbb, legbántóbb, leggőgösebb, legmagabízóbb és el is nyerték méltó jutalmukat. Szemünk előtt semmisültek meg, estek le a magas lóról, amikor beszédük és tetteik, viselkedésük alig volt elviselhető. Jakab méltatlan, szemtelen és gőgös magatartása nem illett a Parlamentbe. Felkapaszkodott a „nép egyszerű fia”, aki „megméretett és könnyűnek találtatott”. Hányszor kapott figyelmeztetést a házelnöktől, de nem tanult belőle. Ott folytatta ahol abbahagyta, sőt még mindig ordenáré viselkedését fokozza. Valóban „csapdába ejtette őket gőgjük, vétkes szájuk és ajkuk beszéde”. Így nem véletlen, hogy Márki-Zay bukott miniszterelnök jelölt lett, sőt még vidékén is elvesztette a csatát, egyedül a polgármesterség maradt neki, ki tudja, meddig ha így folytatja. Jakab Péter még nagyobbat zuhant, előbb elvesztette a miniszterelnök jelölti előválasztást, az áprilisi választást, előbb a pártelnöki, majd a frakcióvezetői posztot, végül a jobbik tagságát, és ahogy a hírek szólnak, a családját is.

„Ejtse őket csapdába gőgjük, vétkes szájuk és ajkuk beszéde, hiszen csupa átok és hazugság, amit beszélnek!” (Zsolt59, 13)

A felvételeken látjuk Jakab dühtől, agressziótól, gyűlölködéstől, örök vádaskodástól, rágalmazástól eltorzult arcát (Ez Szabó Tímeára is jellemző, várjuk mi lesz), nem is csodálkozhatunk az eredményen. A düh, gyűlölködés, átok ugyanis mindig visszaszáll annak fejére, aki előidézi. Most bekövetkezett. Olyan kijelentéseket tett, mint a miniszterelnök (rá zúdította mindig rágalmait), „rendkívül jó lopásban meg hazudozásban”. Ez már nagyrészt saját magára rábizonyosodott. Olyan arcátlan kijelentéseket is tett, hogy Viktorból lehet Viktória a börtönben, „A tolvajok maradtak hatalmon”, „Fizessenek meg a tolvajok”. Így fenyegetőzött, „Szegeden pucolhatják a WC-t”, szemtelenül képviselőhöz méltatlanul odavágta: „Bolondok maguk?”. „Vesszen az Orbán rendszer!”, és lám ő veszett el. Most olyan harag zúdul rá saját volt pártjából, hogy bosszújuktól is tarthat, akár pénzügyi machinációkkal is megvádolhatják, és mehet oda, ahá, a kormánytagokat kívánta.

Ilyen szemenszedett hazugsággal rágalmazott, mint „Ne lopj”, „Ne csalj!”, „Ne vedd el a másét!” Most őt vádolják saját volt emberei, hogy ellopja a mandátumot, mert nem akarja azt visszaadni. Mindezt tetézte, teljes negatív, rosszindulatú rágalmakkal: „Ennyire elcseszett kormánya eddig nem volt ennek az országnak”. És sorolja, dühödt arccal, hogy minden a legrosszabb nálunk. A Covid járvány idején ő is beszállt a gáncsoskodók közé, nem hogy segítette volna az országot a bajban. Még Müller Cecíliát is szidalmazta, aki éjt nappallá téve, igyekezett a nehéz helyzetben segíteni.

Ilyen szemtelen kérdésekkel ostromolta Orbán Viktort, hogy „Mi a csudának kezdett el politizálni? Nagyobb legyen a hatalma?” Az időközi választások előtt, ripacs és arcátlan módon ultimátumot adott a kormánynak. „Október 10-ig kap időt, hogy ellopjon mindent vagy…”A házelnök a sértő megjegyzései miatt elvette a szót. Ám a legarcátlanabb vádaskodása az volt: „Isten bizony, ennyi bűnöző előtt még soha nem beszéltem”. És még ő tett ezek után még sértőbb kijelentést: „A miniszterelnök most retteg”, „Milyen sértődősek a tolvajok!”Még mindig nem volt elég, oldalán így folytatja: „Aljas és pofátlan vagy Orbán!” Hazudtál!. Mintha libát őriztek volna együtt. Láthatóan nem tudja, hogy hol a helye. És még mindig nem volt neki elég hogy összeomlott körülötte minden. És még mindig nem jött rá, hogy „csapdába ejtette gőgje, és vétkes szája és ajkának beszéde”. De egész gyűlölködő magatartása, a nekem mindent szabad viselkedése, amit a munkamegbeszélések címen elkövetett ráadásul, aminek családja is áldozatul esett. Belső források szerint, kabinetfőnöke osztotta rá ezt a rettenetes kommunikációs szerepet, amivel azt gondolta nyerő lehet.

Aztán jött a „ficsúr”, amivel botrányt és feltűnést akart kelteni, kiprovokálva ezzel a házelnök haragját. A maga szemtelen módján azt hangoztatja még most is, hogy „sem a köpcösök, sem a bajszosok” nem törhetik meg. Talán pártot tervez, de valószínű nem fog elérni már semmi eredményt, végletesen lecsúszott. Ahogy Márki-Zay Péter is új párton töri a fejét, akinek nyelve a sértegetéstől fröcsögött. Ők ketten voltak azok, akik túlmentek minden határon, de mindenáron továbbra is szereplésre törnek. Márki-Zay is mindenkit megsértett, aki él és mozog az országban, a nőket, a vidékieket, ahol „egyszerű”, „tudatlan”, agymosott” volt mindenki, aki a kormány pártján áll. Válogatott sértegetéseit nem feledjük, mint a „sötétben trágyával etetett gombák”, és azt a vádaskodást sem, miszerint „1000 éve a legkorruptabb kormány”, amit már kötőszóként ismételget.

Ám bukásra vannak ítélve mindannyian, a nyelvükkel vétkezők, a gyűlölködők, átkozódók, mert minden, amit ők kívánnak, visszaszáll saját fejükre.

„Az ÚR ugyanis nem lesz hajlandó neki megbocsátani, sőt föllángol az ÚR haragos indulata az ilyen ember ellen, és rászáll arra minden átok, ami meg van írva ebben a könyvben. Még a nevét is eltörli az ÚR az ég alól.” (5Móz29, 19)

Új hozzászólás