Egy ENSZ-szavazás margójára… Magyarország a gyilkolás mellett?

Stoffán György írta 2023. 10. 29., v - 08:29 időpontban

Nem vagyok büszke arra, ami az ENSZ-ben történt. Nem lehetek büszke arra, hogy itthon a béke melletti elkötelezettségünkről szónokol minden kormány-politikus, ám, az ENSZ-ben a tűzszünet ellen szavaz a magyar ENSZ nagykövet.

Kérdezhetném azt is, hogy miért ér kevesebbet egy-egy ország lakossága, mint a másiké? Miért akarunk békét Ukrajna és Oroszország háborújának esetében, de azt támogatjuk, hogy Gázát a földdel egyenlővé tehesse az izraeli hadsereg?  Ki, és mikor hazudik, amikor békéről és háborúról van szó?

Nekem az emberélet akkor is számít, ha orosz, ha ukrán, ha palesztin, ha zsidó. Kivált a gyermekek élete, léte elleni gyilkosságok borzasztanak el, akár palesztin, akár zsidó, akár orosz, akár ukrán ártatlan gyermekekről van szó. Mindegy. És mi, magyarok a gyilkosságra szavaztunk az ENSZ-ben. Ez pedig, ellenkezik a keresztnyi magatartással, a hangoztatott békevággyal, az emberi élet melletti kiállással – azzal, amit itthon hallunk.

 

Erre a pusztításra mondott igent a magyar ENSZ nagykövet

A politika nagy és aljas játszótér, de az emberi élet nem lehet játéka, alapja egyetlen politikai elköteleződésnek sem! A háború, a terrorizmus, az öldöklés és a gyűlölet okainak részleteit nem is tudom ehelyt kifejteni, és nem is akarom, mert nem arról szól e pár sor, hanem a képmutatás magasiskolájáról! A szavazásról, amelyben a magyar ENSZ küldött a gyilkolás folytatására szavazott! Immár hiteltelenné vált minden békevágy, hiteltelenné vált a magyar kiállás hangoztatása. Hacsak nem hívja vissza a kormány az ENSZ magyar delegációját egytől-egyig még a mai napon!

Mert ez a szavazás számomra ugyanazt jelenti, amit a keresztények megsegítésének állandó, képmutató hangoztatása jelent, szemben azzal, hogy akkor egy szóval sem tiltakoztunk, amikor a Szentföldön, a zarándokok által vitt keresztet a zsidó polgárok leköpdösték, vagy amikor az izraeli zsidó iskolában, a gyermekek előtt, Jézust a kereszten egy plüssmajommal helyettesítve gúnyolták a keresztényeket…

Akkor nem írtam, nem szóltam, hiszen nem lehet minden ellen tiltakozni, új és még újabb frontokat nyitni. Azonban most, amikor emberek tízezreit irtja az izraeli hadsereg, és ezt a mi képviseletünkben kiküldött ENSZ nagykövet is támogatja, akkor szólnom kell, mint egyszerű hétköznapi magyar ember, mint katolikus ember, mint keresztény újságíró, mint az Orbán kormányt támogató állampolgár. Mert mindenki bűnös a gyilkosságokban, aki a gyilkolást támogatja a fegyverszünet józan megszavazása ellenében! És e pillanatban a magyar ENSZ delegáció is a gyilkosok sorába állt… Amit én nem vállalok! Amit rajtam kívül milliók nem vállalnak ma, Magyarországon!

 

Stoffán György,

A borítóképen az ENSZ európai székháza, a kép forrása: Spencer Platt/Getty Images.

Új hozzászólás