Valamiért nagyon szeretünk panaszkodni...

Gergely Gábor írta 2024. 02. 11., v - 05:59 időpontban

Szerencsések voltunk, hogy a szocializmus pont akkor bukott meg, amikor teljesen kiürült az államkassza, és akkor is szerencsések voltunk, mikor a kommunisták mindent államosítottak, mert így a rendszerváltáskor volt mit eladni. Szerencsések voltunk azért is, hogy nem volt az egész világon szocializmus, így a nyugatiaknak volt pénzük mindent megvenni. 

Akkor is szerencsések voltunk, mikor jött a gazdasági világválság, mert egy olyan kormányunk volt, amelyik még mindig talált eladható dolgokat, aztán mikor azok elfogytak, akkor jogokat, kvótákat. Szerencsénk volt akkor is, mikor a válság enyhítésére a nyugati pénzügyi elit hitellel sietett a segítségünkre. Az a pénzügyi elit, amelynek érdekeltségeibe tartoztak azok a bankok is, akik a fiataljainkat segítették deviza alapú hiteleikkel lakáshoz, autóhoz, mosógéphez, plazmatévéhez jutni. És szerencsések voltunk, hogy az akkori kormány partner volt ebben. 

Akkor is szerencsések voltunk, amikor az öszödi beszéd kiszivárgott, hiszen a Bajnai-féle megszorításoknak köszönhetően éppen csak, de elkerültük az államcsődöt. Szintén szerencsések voltunk, hogy pont a nadrágszíj utolsó lyukjának beakasztásakor jött a Fidesz kormány, mert ha nem jött volna, már nem lett volna azt hova továbbhúzni. 

Óriási szerencsénk volt a koviddal is, hogy megvárta amíg valamennyire sikerült talpra állnunk, és nem előbb jött. Abban is szerencsések voltunk, hogy az influenza pihenőt tartott amíg kovid volt, mert ha egyszerre támadtak volna…

És milyen szerencse volt az is, hogy amint az orosz-ukrán háború kitört, a kovid visszavonulót fújt. Gondoljatok csak bele, hogy még a boltba is csak egyesével mehettünk be, hát hogy lehetett volna ilyen körülmények közt háborúzni? Arról nem is beszélve, hogy nem csak a gépfegyverek, de a kovid is szedte volna az áldozatokat. 

A koviddal egyébként is szerencsések voltunk. Azt gondolom, alábecsüljük a vírusokat. A vírus állítólag nem is élőlény. Pedig gondolkodik, mérlegel! És milyen szerencse, mert a kovid tudta, hogy a vezető politikusok közt nem szabad áldozatokat szednie. 

Hihetetlenül szerencsések vagyunk azért is, mert az aszály pont abban az éven sújtotta Európa nagy részét, főkét a mi térségünket, amikor az oroszok lezárták a fekete tengeri kikötőket, így az ukrán gabona nem tudott eljutni a távoli országokba, és ezzel nagyban csökkent a kialakult élelmiszerválság  súlyossága. 

Azért is szerencsések vagyunk, hogy mióta már nem akar Európa orosz gázt, nincs komoly hideg télen, mert az LNG terminálok még nem épültek meg akkora kapacitásban, hogy kellő mennyiségű amerikai gázt tudjanak fogadni és továbbítani. Biztos vagyok benne, hogy olyan szerencsések leszünk, hogy pont akkortól lesz télen nagyon hideg, amikor már minden európai számára elérhető lesz az amerikai gáz.

Szerencsénk volt a a sarki fénnyel is, hogy pont azon a napon láthattuk, amikor Alaszkában egy olyan kísérletet jelentettek be a lakosságnak, aminek az egyik hatása pont a sarki fény megjelenése lehet, így nem csak hogy láthattuk a nálunk szokatlan jelenséget, de együtt láthattuk velük. 

Szerencsénk még itt sem merült ki! Gondoljatok csak bele, hogy mi lett volna, ha az izraeli terrortámadás a nagy tavaszi ukrán ellentámadással egy időre esik? Mire figyeltünk volna? Szerencsére a palesztin terroristák megvárták amíg a nagy ellentámadás kifullad, és csak az után estek neki az izraeli civileknek. 

Az is hatalmas szerencse, hogy ekkorra Európa már tele volt migránsokkal, mert rossz belegondolni, Izrael mekkora bosszút állt volna, ha nincsenek a palesztinoknak európai szimpatizánsaik, akik az utcákon vonulva álltak ki mellettük!

Az is micsoda szerencse, hogy az orosz-ukrán háború egy perccel sem fog tovább tartani, minthogy az európaiak pénze teljesen elfogyna. Gondoljatok csak bele, hogy lehetne pénz nélkül harcolni az oroszokkal?

Szóval nagyon is szerencsések vagyunk! És mi már a globális felmelegedés nyári extrém melegeire is felkészültünk, mert szerencsére nekünk van árnyékkormányunk is, így nem kell attól tartanunk, hogy ha csak az árnyékos helyeken lehet megmaradni, akkor kormány nélkül maradunk. 

Az is milyen szerencse, hogy a kegyelmi botrány is pont a héten került napvilágra. Pont akkor amikor Novák Katalin a köztévében tervezi bejelenteni a lemondását.

Új hozzászólás