Tabula Rasa

Zetényi-Csukás… írta 2024. 05. 13., h - 18:48 időpontban

"Ma olyan világot élünk, hogyha ellenségünk nem volna, akkor is nehéz volna a helyzetünk, ha belviszonyainkon akarunk segíteni”…„Egy szent irányt jelölt ki nekünk a végzet: a becsületes, nemzeti, hazafias, keresztény irányzatot!" (Horthy Miklós 1920-as kecskeméti beszédének részlete).

TABULA RASA

 

Egyre vadabbul zajlik a kampány, ahogyan közeledünk a júniusi európai parlamenti és helyi önkormányzati választások felé.

Egyfelől csak reméli az ember, hogy a nemzet és a lakóközösségük szolgálata az, ami a lelkesedést hajtja a magukat megmérettetőknél, nem a hatalom vagy az átlagnál magasabb fizetés, másfelől pedig rossz nézni a riválisok harcát, egymás személyének lejáratását, ezt a nyomorultul eltorzult, szinte háborúvá vált küzdelmet a sikerért.

Nagy a tülekedés az önkormányzati képviselői és a polgármesteri posztokért, de én tiszta szívből bízok abban, hogy nem felejti el a majdan megválasztott helyi- vagy európai uniós politikus, hogy a megbízása a választók részéről egy megelőlegezett bizalom, egy előzetes lehetőség, annak beváltására, amelyet a programjában ígért.

Hinni akarom, hogy méltóak lesznek a bizalmunkra!

Ugyanakkor azt is látom, hogy háromféle szavazópolgár fog dönteni a „befutókról”:

Az első csoport a településeket jelenleg vezető közösség, a másik az ellenzék, míg a harmadikba azok tartoznak, akik nem fognak elmenni választani.

Akármilyen meglepő is, éppen az utoljára említett csoport lesz majd az, amelyik a voksolások után a legnagyobb kritikusa lesz a bárhogyan is végződő eredménynek.

Még valahol értem is őket, hiszen olykor magam is úgy érzem, hogy egy következmények nélküli ország vagyunk, ahol a rendszerváltozás után elmaradt az elszámoltatás, az ügynökakták nyilvánosságra hozatala és megannyi más, mint például az írás kezdeti idézetét jegyző egykori kormányzó tisztességes megítélése...

Őszintén remélem, hogy az elkövetkező ciklus lesz az, amikor minden a helyére kerül!

Mert egyszer el kell jönnie:

Elkerülhetetlenül!

 

 

Zetényi-Csukás Ferenc

Új hozzászólás