<> Belföld | Hungary First

Belföld

  • Egyszer volt, hol nem volt. Volt egy olyan királyság, ami valószínűleg sohasem volt. De talán nem is lesz. Ebben a királyságban élt egy hercegnő, akit elrabolt a gonosz boszorkány. A hercegnő kiszabadítására sietett két fiatalember, akik útjuk során rájöttek, hogy nem is a hercegnőt akarják, hanem egymást. Igen, jól értik, a két herceg homoszexuális.

  • Orbán Viktor sokkal befolyásosabb vezető, mint Klaus Iohannis, akinek hatásköreit egyre jobban csökkenti a Dăncilă-féle bábkormány. A magyar vezetőnek rendkívül erős kapcsolatai vannak Európában, az AEÁ-ban, Oroszországban, eljátssza a nagyhatalmak közötti közvetítői szerepet, míg Dragnea nemzetközi szinten egy senki.

  • A csodák országaként titulálják hazánkat az új imázsfilmünkben, ahol az ég a földig ér, s ahol annyi természeti látnivaló, épitészeti kiválóság és szabadidős tevékenység van, amely feledezes vár, hogy szinte egy élet nem elég őket megtapasztalni.

  • A parlament honlapján lévő szerződések szerint Gyurcsány Ferenc (57) DK-elnöknek és 3 képviselőnek, Vadai Ágnesnek (44), Oláh Lajosnak (49) és Gréczy Zsoltnak (54) bérel irodát a körúti ingatlanban az Országgyűlés Hivatala fejenként havi 345 ezerért.

  • Barabás Richárd, a Párbeszéd szóvivője vasárnap Budapesten, a Külügyminisztérium épülete előtt tartott sajtótájékoztatón azt mondta, öt napja nem tudni, hogy Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnök miért, milyen körülmények között jött Magyarországra, és a magyar kormány miért "asszisztál" a meneküléséhez.

  • A főpolgármester hangsúlyozta: innentől kezdve közös eredményként jelenek meg a budapesti fejlesztési projektek, és nem az lesz a lényeg, hogy mi állami és mi fővárosi eredmény. Sokkal biztosabbá válnak a projektek finanszírozásának feltételei. Szombaton elfogadták az FKT ügyrendjét és egy projektlistát is, amelynek végleges preferenciasorrendjét a későbbiekben határozzák meg.

  • December elsejéig van tehát ideje megijednie Magyarország miniszterelnökének és a kormánytagoknak. Lelki szemeim előtt már felsejlik a reszkető fideszes és kereszténydemokrata honatyák félelmetes képe, akik végül megrettennek az egyszázaléknyi népszerűséggel dübörgő Momentumtól, majd az ominózus határidő leteltével lehajtott fejjel beismerik, mekkorát tévedtek.

  • A lángok szombaton kora délután csaptak fel az épület 5. szintjén: a teljes DK iroda és a tetőszerkezet leégett. A Tűzoltóság nagy erőkkel vonult a helyszínre, egy időre a körúti Combinót is leállították és az oltás idejére több BKV-járatot eltereltek.

  • Talán nem vagyok elfogult, ha azt mondom, Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s, óvónőből lett politikusnak kifejezetten rosszul áll, ha égnek mered frissen fodrászolt frizurája, ha vérben forog a szeme és parlamenti felszólalása közben úgy ordít, mint a fába szorult féreg. Miközben vadul tépkedi a kormány nemzeti konzultációs kérdőívét.

  • Az intézet feladata egyebek között a magyarság őstörténete, a honfoglalás, a magyar középkor interdiszciplináris kutatása, vallástörténeti, néprajzi és népzenei kutatás, részvétel a kulturális turizmus, vallás- és zarándoklatturizmus fejlesztésében, továbbá a magyar identitás, hazaszeretet kifejeződésének történelmi bemutatása a magyar történelem korábbi évszázadaiból, és minderről angol és magyar nyelvű folyóirat kiadása.