<> Belföld | Hungary First

Belföld

  • Barabás Richárd, a Párbeszéd szóvivője vasárnap Budapesten, a Külügyminisztérium épülete előtt tartott sajtótájékoztatón azt mondta, öt napja nem tudni, hogy Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnök miért, milyen körülmények között jött Magyarországra, és a magyar kormány miért "asszisztál" a meneküléséhez.

  • A főpolgármester hangsúlyozta: innentől kezdve közös eredményként jelenek meg a budapesti fejlesztési projektek, és nem az lesz a lényeg, hogy mi állami és mi fővárosi eredmény. Sokkal biztosabbá válnak a projektek finanszírozásának feltételei. Szombaton elfogadták az FKT ügyrendjét és egy projektlistát is, amelynek végleges preferenciasorrendjét a későbbiekben határozzák meg.

  • December elsejéig van tehát ideje megijednie Magyarország miniszterelnökének és a kormánytagoknak. Lelki szemeim előtt már felsejlik a reszkető fideszes és kereszténydemokrata honatyák félelmetes képe, akik végül megrettennek az egyszázaléknyi népszerűséggel dübörgő Momentumtól, majd az ominózus határidő leteltével lehajtott fejjel beismerik, mekkorát tévedtek.

  • A lángok szombaton kora délután csaptak fel az épület 5. szintjén: a teljes DK iroda és a tetőszerkezet leégett. A Tűzoltóság nagy erőkkel vonult a helyszínre, egy időre a körúti Combinót is leállították és az oltás idejére több BKV-járatot eltereltek.

  • Talán nem vagyok elfogult, ha azt mondom, Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s, óvónőből lett politikusnak kifejezetten rosszul áll, ha égnek mered frissen fodrászolt frizurája, ha vérben forog a szeme és parlamenti felszólalása közben úgy ordít, mint a fába szorult féreg. Miközben vadul tépkedi a kormány nemzeti konzultációs kérdőívét.

  • Az intézet feladata egyebek között a magyarság őstörténete, a honfoglalás, a magyar középkor interdiszciplináris kutatása, vallástörténeti, néprajzi és népzenei kutatás, részvétel a kulturális turizmus, vallás- és zarándoklatturizmus fejlesztésében, továbbá a magyar identitás, hazaszeretet kifejeződésének történelmi bemutatása a magyar történelem korábbi évszázadaiból, és minderről angol és magyar nyelvű folyóirat kiadása.

  • A honvédelmi miniszter közölte: Horvátország is jelezte, hogy csatlakozni kíván a harccsoporthoz. A találkozón elfogadták Horvátország felajánlását. Benkő Tibor hangsúlyozta: a magyar kormány álláspontja szerint kiemelten fontos kérdés Európa számára a biztonság, és ebben egyetért a V4 tagországainak valamennyi kormánya. Ennek eredménye a közös harccsoport felállítása.

  • 2030-ra Magyarország tartozzon az Európai Unió öt legjobb országa közé, ahol a legjobb élni, lakni, dolgozni - mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Budapesten, a Magyar Diaszpóra Tanács VIII. plenáris ülésén. Szintén a 2030-ig tartó célkitűzések közé sorolta a kormányfő, hogy Magyarország tartozzon az EU öt legversenyképesebb országa közé.

  • A technológiai fejlődés és az urbanizáció miatt már évtizedek óta elkezdődött a falvak elnéptelenedése. Egyre kevesebben dolgoztak a vidéki életet meghatározó mezőgazdaságban, a városok kínálta lehetőségek sokakat vonzottak, hiszen jobb megélhetést biztosítottak. A folyamat ma is tart, ráadásul mivel az iskolák is a városokban vannak, a falvakból származó fiatalok többsége tanulmányai után már nem tér vissza szülőhelyére.

  • "Manapság sajnos felmérhetetlen veszélyt jelent a keresztény demokráciára az örökös mocskolódása és károgása. Mivel szívböl megveti és gyűlöli a keresztény értékeket, leginkább a demokráciát, a mostani kirohanásában is Orbán Viktort mocskolja azzal, hogy Orbán Viktor 2010 óta szisztematikusan leépíti a jogállamiságot. Természetesen jó kommunista szokás szerint  semmilyen konkrétumra nem tud hivatkozni!"