<> Élet és Stílus | Hungary First

Élet és Stílus

  • Még annyit szeretnék mondani, hogy a régmúlt ráerőltetése a mára nem tisztességes dolog, így a 700-800 vagy a 70-80 esztendővel ezelőttit sem. Elődeink dicsősége vagy esetleges hibáinak sora nem a miénk, ezért a mában nem járhat érte sem kárpótlás, sem kitüntetés! Mi maiak, csak a saját tetteinkért felelhetünk. Ezen gondolkozzunk el!

  • Liu Shaolin Sándor olimpiai-, világ- és immár összetett Európa-bajnok is. A magyar rövidpályás-gyorskorcsolyázás legeredményesebb versenyzője. Kíváncsi voltam – és mivel nem szeretem, ha kíváncsiságom kielégítetlenül marad – és így felderítettem, hogy ki is ez a különös névvel rendelkező, tehetséges fiatalember. Sőt, tulajdonképpen két fiatalember.

  • "Blaha Lujza, a nemzet csalogánya a múlt század végén Komáromban vendégszerepelt. Előadás után tisztelői komáromi különlegességgel akartak kedveskedni a művésznőnek, ezért meghívták zetényi Csukás Benő módos molnármester híres malmába vacsorára..."

  • A New York Post amerikai napilap írása szerint Donald Trump, ma az Egyesült Államok elnöke, korábban “csak” multimilliárdos üzletember, a kilencvenes években aktívan udvarolt Szeles Mónikának. Trump még egy híres teniszezőnővel, a szexszimbólumnak számító argentin Gabriela Sabatinivel is “kikezdett”.

  • Az ATV, Egyenes beszéd című műsora estéről estére felvonultatja az ellenzéki gyűlöletbeszéd legfőbb képviselőit. Legtöbbször az Orbán elleni hadviselés furfangosan kieszelt lépéseire derül fény. A minap este Varjú László DK-s képviselő arról beszélt „hogyan lehet továbbfejleszteni” az elmúlt időszak nevetséges „ellenállásait”, amit a Parlamentben majd az MTVA székházban az intézmény működésének megzavarására tettek.

  • 1847. január 16-án született Mikszáth Kálmán ( Budapest, Józsefváros, 1910. május 28.) magyar író, újságíró, szerkesztő, országgyűlési képviselő, a Magyar Tudományos Akadémia levelező tagja, a Kisfaludy Társaság és Petőfi Társaság rendes tagja, a Budapesti Egyetem tiszteletbeli bölcsészdoktora.

  • Csonka Zétény, a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumának 10. A osztályos tanulója a Botswanában rendezett Természettudományos Olimpián bronz fokozatot ért el. A bronzérmes diákot a versennyel kapcsolatos élményeiről kérdeztük.

  • Ismét dobogósok lettek a magyarok a világ legjobb mentői közt: az Országos Mentőszolgálat dolgozói Csehországban bizonyították tudásukat.

  • A ma közel 200 pincét számláló Szépasszony-völgy az elmúlt évszázadokban szorosan összekapcsolódott az egri borok hírnevével. A völgy nevéhez legendák sora fűződik. Bakó Ferenc néprajzkutató szerint a „Szépasszony" az ősvallás egyik istenasszonya volt, Vénuszhoz hasonló alak, a szerelem istennője. Neki mutattak be áldozatot ezen a helyen.

  • Kertész Ákos szerint a magyar genetikusan alattvaló nép. Kertész Ákos 2011-ben döntött úgy, hogy egy hatalmas, mélyről jövő köpést intéz hazája, Magyarország ellen. Az egyébként is elképesztő színvonalat hozó Amerikai Népszaván a következőket írta ekkor: