<> Külföld | Hungary First

Külföld

  • Nemrég kerültek napvilágra információk arról, hogy Xinjiang tartományban ujgur muszlimok millióit tartják átnevelőtáborokban. A legújabb atrocitási hullám viszont már a hui muszlimokat is érinti, akik a legnagyobb muszlim kisebbségnek számítanak Kínában.

  • A speciális helységet a Stanford egyik oktatási és rekreációs központjában alakították ki. Az öltözőben van 3 privát zuhanyzó  a közös helységen túl, valaminr egy átöltöző helyiség. Ezt a helységet bárki használhatja, akármilyen nemű is legyen. Tehát adott esetben fiúk és lányok is, akik nem vallják magukat LMBT-tagnak.

  • Kazahsztán és Üzbegisztán megegyezett, hogy a schengeni vízum mintájára bevezetik az egységes, "Selyemút-vízumot". A tervek szerint 2019. februárjától már indulhat az új projekt.

  • Újra itt az észak - ír terrorhullám? Még el sem csitult a Brexit körüli szégyenteljes blamázs, amiben sem a választók akaratának nem sikerült érvényt szerezni, sem az ír határkérdést megoldani 2 év alatt, máris bombák robbannak Észak - Írországban.

  • Az 1919. január 8-i medgyesi szász küldöttgyűlés centenáriuma alkalmából szervezett szombati, medgyesi szimpóziumon Porr hangsúlyozta, a német közösség számára a helyi önrendelkezés nem téma, a közösség számtalanszor el is határolódott az autonómiatörekvésektől.

  • Az orosz média nyomán a nyugati sajtóban is felbukkant a hír, miszerint a tavaly újraválasztott Vlagyimir Putyin orosz államfő már azon gondolkozik, hogy a negyedik elnöki ciklusa 2024-ben esedékes lejárta után egy közös orosz-belorusz államalakulat vezetőjeként maradna hatalomban. Erre egy húsz évvel ezelőtti szerződés adhat felhatalmazást, de vajon megérné-e vállalnia az ezzel járó kockázatokat Putyinnak?

  • Petro Porosenko államfő február 2-án jelenti be, hogy másodszor is versenybe száll az elnöki posztért – jelentette az LB.ua meg nem nevezett forrására hivatkozva. „Nagy fórumot tartanak a demokratikus erők egységes jelöltjének megválasztására. Ott fogja bejelenteni” – közölte a BPP frakciójának vezetéséhez közel álló forrás. 

  • A román szocialista párt környékén már régóta feltűnt egy bizonyos Ninel Peia nevet viselő honatya, aki baloldaliságát remekül ötvözi a legelvadultabb román nacionalizmussal. Ez a fickó most közzétett egy nagyon zavaros és kissé értelmetlen levelet/felhívást, amelyben leginkább Putyint, Németországot és természetesen az örök ősellenséget, Magyarországot ostorozza. A felhívást egyenesen Oroszország vezetőjének címezte.

  • A múlt év szeptemberében született moratórium betiltotta az orosz nyelv nyilvános használatát és az orosz kulturális produktumok közzétételét. A határozat ellen fellebbezést nyújtott be Szergej Ivanov-Maljavin újságíró. Beadványában az alkotmányos jogok durva megsértésére hivatkozott, amit figyelembe is vett az igazságszolgáltatás.

  • Az Európai Parlamentben (EP) csütörtökön megszavazott állásfoglalás – amely az Európai Bizottság javaslatán alapul – olyan mechanizmusok létrehozásáról szól, melyek a 2021-2027 közötti költségvetési ciklusban jogállamisági feltételekhez is kötnék az Európai Unió (EU) tagállamainak megítélt közösségi források kifizetését.