<> Külföld | Hungary First

Külföld

  • Erről a Spiegel Online kiadása számolt be, amely még egy fontos mondatot írt: a német fővárosban nincs megfelelő megoldás erre a problémára. Pedig az elmúlt esztendőkben az állomások egy része befogadta a hajléktalanokat, ám ez a rendszer most, biztonsági kérdések miatt megszűnt. Rájöttek a németek, hogy a metróalagútban villamosvezeték van...

  • Celine Dion is csatlakozott a 'globalista értéksemleges elit' azon táborához, akik hírességek közvetítésével próbálják megváltoztatni a társadalmat és felülírni a természet törvényeit. Most már Ő is a gender-ideológiát, a nemi identitászavart hirdeti és erősíti, mely különösen veszélyes gyermekek telkintetében, hiszen a nemi identitás gyermekkorban mindekinél fejlődőben és kialakulóban van.

  • Merkel most épp úgy fogalmazott a Neue Presse című lap fórumán Chemnitzben a magyar határkerítés kapcsán: Európa közepén fekvő országként sokáig Németország is úgy látta, hogy a Földközi-tengeren az Európai Unióba érkezők ügye nem tartozik ránk. Ez egészen addig tartott, amíg Orbán Viktor Magyarországon nem készült el a kerítésével, és az emberek a balkáni útvonalon eljöttek Németországba.

  • Soltész Miklós történelmi jelentőségűnek és más országok számára is példaértékűnek nevezte Szerbia és Magyarország elmúlt években kialakult kapcsolatát – tudósított az ünnepségről az M1 közszolgálati hírcsatorna. „Nekünk az a felelősségünk és feladatunk, hogy ezt a sok-sok sebet, ezt a sok-sok rossz történelmi eseményt gyógyítsuk, helyretegyük és egymást erősítsük.

  • A franciák azért lázadtak fel Macron ellen, mert dilettáns gazdasági programba kezdett. Megszorító döntéseivel gyakorlatilag minden társadalmi rétegnek veszteséget okozott, ezzel olyan csoportokat állított egymás mellé (és szembe a kormánnyal), amelyek eddig soha nem voltak hajlandóak együtt tüntetni. Így elérte, hogy a francia történelemben először nem pártok vagy szakszervezetek, hanem civilek az interneten szervezve vittek az utcára tömegeket.

  • Négy bí­ró­ság is ki­mondta bű­nös­sé­gét, s hogy bör­tönbe kell vo­nul­nia Soros Györ­gynek. A fel­leb­be­zés összes le­he­tő­sé­gét ki­me­rí­tette, az íté­let jog­erős. 2 év azon­nal vég­re­hajt­ható bör­tön­bün­te­tésre ítél­ték tőzs­dei csa­lás­so­ro­zat miatt. Le kel­lene ülnie a bün­te­tést, de ő évek óta me­ne­kül az igaz­ság­szol­gál­ta­tás elől.

  • Ebből az alakalomból megemlékeztek a közös zászlóalj felállításának húsz éves évfordulójáról. „A közös zászlóalj nagyon sok közös gyakorlatot tartott az elmúlt húsz esztendőben. A két hadsereg közötti rendkívül jó kapcsolat azt bizonyítja, hogy együtt erősebbek vagyunk” – nyilatkozta a meredek kijelentéseiről is ismert román védelmi miniszter.

  • Zágrábot az államfő helyett Davor Bozinovic belügyminiszter képviseli majd az ENSZ-tagországok állam- és kormányfőinek marokkói találkozóján. A konfliktus a horvát kormány és az államfői hivatal között nem új keletű. Bár a kormányfő és az államfő is a nagyobbik kormányzó párt, a jobboldali Horvát Demokratikus Közösség (HDZ) soraiból került ki, különböző külpolitikát folytatnak.

  • A közlemény szerint az ukrán külügyminisztériumban rámutattak a magyar nagykövetnek arra, hogy fel kell hagyni az olyan tevékenységekkel, amelyek negatívan hatnak a kétoldalú kapcsolatok fejlődésére, különösképpen azon egyezségek megvalósítása során, amelyeket októberben ért el a két külügyminisztérium vezetője a Magyarország és Ukrajna közötti vitás kérdések ügyében.

  • Ahogyan annak idején sem fogadta minden délvidéki szerb virágesővel „felszabadítóit” (sőt,  a korabeli fotók arról tanúskodnak, hogy a szerbek által lakott települések főterein is több volt a sajkacsás katona, mint az örvendező civil), úgy ma sem kereszteli el minden szerb november 25-ét felszabadulásnak. Sőt.