Faültetéssel zárultak a tereprendezési munkák a Magyar Zene Háza építkezési területén

HungaryFirst küldte be 2018. 10. 08., h - 06:11 időpontban

Nemrég eredményes faültetéssel zárultak a tereprendezési munkák a Magyar Zene Háza építkezési területén, így többek között egy 19 méter magas kőris kapott új otthont egy kétéves áttelepítési folyamat eredményeként. Ezt követően csütörtökön a Magyar Építő Zrt. megkezdhette a munkálatokat az átjárhatóra tervezett épület kivitelezésén a fővárosban.

Faültetéssel zárultak a tereprendezési munkák a Magyar Zene Háza építkezési területén
Fotó: MTI

Liget Budapest projektben felépülő, Sou Fujimoto neves japán építész által megálmodott Magyar Zene Háza mintegy 17,5 milliárd forintból épül fel. A természet és az épített környezet egyensúlyára különleges hangsúlyt helyező központ légies, nyitott megoldásokkal várja majd a budapestieket és a helyszínre látogatókat.

A légtechnikailag szabályozott fűtés-, hűtés-rendszerrel ellátott létesítmény tervezési fázisa BREEAM "excellent" minősítést kapott, ami a legelsőként kifejlesztett környezettudatos épületminősítési rendszer kitűnő értékelése.

Az építkezés elindítása kapcsán szervezett rendezvényen Sághi Attila, a Városliget Zrt. vezérigazgató-helyettese kifejtette: a tereprendezés után a mélyépítéssel kezdődik meg a  Magyar Zene Háza kivitelezése. Az épület a beruházás miatt most elkerített terület kevesebb mint negyedét, nettó 2300 négyzetmétert foglalja majd el - jegyezte meg.

A projekt eredményeként nemcsak egy ikonikus épülettel, hanem egy gyönyörűen megújult, több ezer négyzetméteres új parkrésszel is gazdagodik a Városliget 2020-ra – zárta beszédét a szakember.

magyarepitok.hu

Új hozzászólás