Adománygyűjtő akciót indítottak a kárpátaljai magyar árvák támogatására

HungaryFirst küldte be 2018. 12. 05., sze - 08:43 időpontban

A kárpátaljai magyar árvák támogatására hirdettek adománygyűjtő akciót: a pénzadománnyal segíteni vágyókat jótékonysági pálinkázással és előadóművészek, táncosok, zenekarok fellépésével várják a Vörösmarty téri Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásáron.

A Magyar Asszonyok Érdekszövetsége, a Görömbölyi Borbarátok Hagyományőrző Egyesülete és a Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásárt szervező Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ Hungarikummal a kárpátaljai magyar árvákért! címmel indított adománygyűjtő akciót a kárpátaljai Irgalmas Samaritánus Református Gyermekotthon árvái támogatására.

Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára szerint a civil világ egyik kulcsa a jótékonyság, a rászorulókon való segíteni tudás. Mint mondta, a Nemzeti Együttműködési Alap, a magyar kormány civil alapja 2019 januárjában írja ki pályázatait a Bethlen Gábor Alapon keresztül.

Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ vezetője kiemelte: a Vörösmarty téri karácsonyi vásáron a karitatív szervezetek rendszeresen megjelennek, alkalmat tudnak adni annak, hogy segítsünk azoknak, akiknek segíteni kell.

Szőnyi Kinga, a Magyar Asszonyok Érdekszövetségének elnöke közölte: második alkalommal gyűjtenek a nagydobronyiaknak, februárban Miskolcon szervezték meg az adománygyűjtést és több mint másfél millió forintot adhattak át az intézmény vezetőjének. Hozzátette: az akció keretében várják az adományozókat anyagi támogatást december 10-ig fogadnak.

A rendezvény fővédnöki tisztét Csöbör Katalin országgyűlési képviselő, védnökségét Balla Valéria V. kerületi alpolgármester és Orosz Ildikó, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola rektora vállalta, aki az adományt el is juttatja Nagydobronyba.

Forrás: KISZó

Új hozzászólás