Deák Dániel: a néppárt vezetése "saját hatalmát félti", ezért támadják most a Fideszt

HungaryFirst küldte be 2019. 03. 18., h - 21:11 időpontban

Deák Dániel politológus szerint dezinformációs kampány zajlik az Európai Néppárt körül, illetve azon belül. A politológus az M1 aktuális csatorna hétfő esti műsorában azt mondta,  hogy értékvita és civilizációs harc zajlik az Európai Unióban és az Európai Néppártban is. 

Jelenleg az EPP a legmegosztottabb pártcsaládnak tűnik az EU-n belül. A néppárt vezetése "saját hatalmát félti", ezért támadják most a Fideszt.

- jegyezte meg Deák Dániel, aki szerint az EPP vezetése attól fél, hogy ha megerősödik a bevándorlás ellenes politikai erő a májusi választáson - amelyre nagy esély van -, akkor le fogják őket váltani.

A kiszivárgott hírek szerint már nem szorgalmazzák az EPP vezetésében a Fidesz kizárását. Tartanak ugyanis attól, hogy az további konfliktusokat okozna, elindulna egy dominó-hatás és további pártok távoznának. Mindez által komoly versenyhátrányba kerülhetnének a májusi választáson.

A jelenlegi legrosszabb forgatókönyv az, hogy a néppárt felfüggeszti a Fidesz tagságát.

- mondta Deák Dániel.

A politológus szerint az EPP vélhetően sok mandátumot fog veszíteni május 26-án. A bevándorlással szembeni kritikus politikai erők mindenképpen meg fognak erősödni az EU-ban és az EPP-ben egyaránt - vélekedett Deák Dániel.

 

MTI

Új hozzászólás